Recept za slasnu posnu krompirušu od tri sastojka koja mami mirisom i osvaja ukusom

Foto:Shutterstock

Toliko jednostavna, tako povoljna.

Pite i savijače uvek su dobar izbor za ručak, posebno otkako ne moramo da razvlačimo testo, već ga možemo kupiti u gotovo svakoj prodavnici. Bile slatke ili slane, vole ih veliki i mali i najbolje su rešenje kad ne znamo šta da spremimo za ručak.

Ovo je recept za najjednostavniji i najjeftiniju pitu – onu s krompirom.

Za brzu krumpirušu potrebno vam je:

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu

1 kg krompira

1 velika glavica crnog luka

so

biber

Za preliv

300 ml vode + 50 ml ulja

Foto:Shutterstock

Priprema

Krompir i luk oljuštite pa ih naseckajte na sitne kockice. Začinite ih obilno biberom i solju.

U posebnoj činiji pomešajte vodu i ulje i dodajte prstohvat soli.

Posudu premažite uljem. Na dno posude stavite jednu koru, premažite mešavinom ulja i vode pa zalepite na nju i drugu koru. Dodajte tri kašike fila pa nastavite postupak dok ne potrošite sve kore i sav nadev. Neka zadnji sloj budu dve kore koje ste dobro ušuškali.

Prelijte ostatkom mešavine vode i ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta.

Ako ne postite, služite je uz kiselo mleko, kajmak, hogurt, a ukoliko ste u posotu, uz nju se savršeno slaže domaći sok od paradajza.

Uživajte!

Savet plus: Umesto obične vode možete koristiti mineralnu, koja korama daje posebnu mekoću i malo drukčiju teksturu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram