Posni čupavci: Recept za čuveni kolač ukusniji nego ikad

posni čupavci
Foto: Shutterstock

Jedan je od omiljenih posnih kolača.

Sastojci

30 kašika brašna

20 kašika šećera

25 kašika ulja

35 kašika vode

1,5 prašak za pecivo

200 g kokosa

50 g kakao praha

50 g posne čokolade

100 ml vode

200 g posnog margarina

150 g šećera

Priprema

Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu sastavite, pa onda dodajte brašnu) Umutite mikserom i sipajte u podmazan pleh. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Proverite čačkalicom  da li je pečeno, kao i sve ostale biskvite – treba da blago porumeni.

U šerpici zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenu u 100 ml vode. Kada se to lepo istopi, dodajte čokoladu i margarin i mešajte da se smesa izjednači.

Biskvit secite na kockice kada se ohladi, pa umočite jednu po jednu u mlaku glazuru. Zatim uvaljajte u kokos, piše Coolinarika.

BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram