Toliko jednostavna, tako povoljna.
Pite i savijače uvek su dobar izbor za ručak, posebno otkako ne moramo da razvlačimo testo, već ga možemo kupiti u gotovo svakoj prodavnici. Bile slatke ili slane, vole ih veliki i mali i najbolje su rešenje kad ne znamo šta da spremimo za ručak.
Ovo je recept za najjednostavniji i najjeftiniju pitu – onu s krompirom.
Za brzu krumpirušu potrebno vam je:
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
1 kg krompira
1 velika glavica crnog luka
so
biber
Za preliv
300 ml vode + 50 ml ulja
Priprema
Krompir i luk oljuštite pa ih naseckajte na sitne kockice. Začinite ih obilno biberom i solju.
U posebnoj činiji pomešajte vodu i ulje i dodajte prstohvat soli.
Posudu premažite uljem. Na dno posude stavite jednu koru, premažite mešavinom ulja i vode pa zalepite na nju i drugu koru. Dodajte tri kašike fila pa nastavite postupak dok ne potrošite sve kore i sav nadev. Neka zadnji sloj budu dve kore koje ste dobro ušuškali.
Prelijte ostatkom mešavine vode i ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta.
Ako ne postite, služite je uz kiselo mleko, kajmak, hogurt, a ukoliko ste u posotu, uz nju se savršeno slaže domaći sok od paradajza.
Uživajte!
Savet plus: Umesto obične vode možete koristiti mineralnu, koja korama daje posebnu mekoću i malo drukčiju teksturu.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: