Postoji caka da budu penaste, a da se ne raspadnu.
S hladnijim danima porodični ručak ne počinje bez tople domaće supa s knedlama koje obično, ako niste iskusni, ispadnu tvrde, pa mnogi izbegvaju da ih prave.
Zato je važno da usvojite tajnu profesionalnih kuvara uz koju uvek budu savršene.
Njihova tajna vazdušastih knedli krije se u sledećoj caki – prvo odvoje belance od žumanca, potom, umute belance tako da dobiju penastu smesu i onda u nju dodaju žumance.
Ovaj recept za najmekše knedle za supu svi će od vas prepisivati.
Predlažemo vam da posle supe spremite i minhensku šniclu, a možete i fine palačinke Gordona Remzija.
Sastojci:
2 jajeta
2 kašičice ulja
8-10 kašika griza
2 prstohvata soli
Priprema
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite.
Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini.
Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta – otprilike kao vruć kuvani puding. Posolite i ostavite 20 minuta da malo nabubri.
Kad supa provri, umočite kašiku u nju, pa zahvatite smesu za knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvaju se još desetak minuta i domaća supa je spremna da se iznese na trpezu, piše kurirstil.rs.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: