Recept za začinjeni maslac koji se sprema za pet minuta, a stavljaćete ga u svako jelo kao zavisnici

Foto: Shutterstock

Isprobajte obavezno, bićete oduševljeni.

Sa četiri sastojaka i u samo dva jednostavna koraka možete da napravite savršeno penasti maslac s parmezanom koji će vam postati slasni deo svakodnevice. Dodaće obilje ukusa svemu na šta ga namažete, a obavezno ga probajte uz tostirani hleb za doručak, pečeni krompir u kori, u pire-krompiru…

Za pripremu ovog maslaca treba vam samo pet minuta i malo dobre volje, a nakon sat vremena stajanja u frižideru, možete ga smazati. Kao i svaki maslac, pre upotrebe malo ga ostavite na sobnoj temperaturi da se opusti.

#related-news_0

Sastojci:

250 g maslaca, naseckanog, na sobnoj temperaturi

2 zgnječena čena belog luka

1/2 kašičice mlevene slatke paprike

40 g parmezana, naseckanog na sitno

Priprema:

Stavite maslac, čen belog luka, papriku i parmezan u blender i mutite dok se sve dobro ne sjedini.

Kašikom prebacite u staklenu posudu za posluživanje, idealno takvu koja se može i poklopiti.

Stavite u frižider na jedan sat da se ohladi.

Poslužite uz tost hleb i pospite s još parmezana, piše Punkufer.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram