Recept za najbolji đuveč koji uvek uspe

đuveč
Foto: Shutterstock

Brz i slastan ručak!

Ovo jelo, koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i slasnog ukusa.

Sastojci:

4 paradajza

2 crvene paprike

1 manji plavi patlidžan

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

so

suvi biljni začin

300 g belog pirinča

malo vode

500 ml bujona od povrća

Priprema:

U šerpi na malo ulja dinstajte iseckan crni luk. Isecite papriku na uzdužne komade i dodajte ih luku. Posolite, poklopite i dinstajte dalje. Patlidžan oljuštite, očistite od semenki, isecite na kockice i ubacite u luk i papriku. Naseckajte i šargarepu na kolutiće i umešajte u smesu. Dodajte vrlo malo vode da ne zagori.

Paradajz potopite u vruću vodu i ostavite da omekša. Potom mu skinite opnu, isecite na komadiće i ubacite u ostale sastojke. Začinite po ukusu i krčkajte dok povrće ne omekša.

Pirinač operite i dodajte i njega u smesu, pa promešajte. Onda postepeno dolivajte supu. Kuvajte dvadesetak minuta uz mešanje.

BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram