Recept za lisnato testo punjeno pečurkama i sočivom idealno za posnu gozbu

Foto:Shutterstock

Fantastičan za ručak ili večeru.

Lisnato testo je neverovano zahvalno za pripremu raznih đakonija, može da se puniti različitim namirnicama. Kod nas su popularne kombinacije sa šunkom i sirom ili različitim vrstama mesa, a ukusno jelo može da se spremi i s namirnicama biljnog porekla – što je idealno za post.

Lisnato testo napunite kombinacijom pečuraka i kuvanog sočiva, pa ispecite u rerni i poslužite za ručak uz pire od krompira ili neki drugi prilog po želji.

Poigrajte se i začinima – mi vam predlažemo timijan, origano i muskatni orah, a možete dodati i razne druge ukuse.

N kraju, lisnato testo možete napraviti sami i sami skuvati sočivo, ali ako želite ovo jelo da napravite u najkraćem mogućem roku – poslužite se kupovnim testom i sočivom iz konzerve.

Sastojci

pakovanje lisnatog testa

300 g kuvanog sočiva

250 g šampinjona

200 g spanaća

100 g šargarepe

90 g oraha naseckanih

4-5 čena belog luka

1 crni luk

1 kašičica timijana

1 kašičica origana

¼ kašičice muskatnog oraha

biljno ulje

so i biber po želji

Foto:Shutterstock

Priprema

Odmrznite lisnato testo.

U tiganju zagrejte malo ulja i na njemu propržite luk i šargarepu. Dinstajte od pet do sedam minuta dok ne omekšaju.

Dodajte naseckani beli luk i dinstajte još oko jedan minut.

Dodajte usitnjene orahe i dinstajte sve zajedno oko dva-tri minuta.

Dodajte naseckane pečurke i dinstajte oko pet minuta. Posolite i pobiberite po želji.

Dodajte kuvano sočivo, spanać i začine i dinstajte sve zajedno još nekoliko minuta.

Lisnato testo razvucite.

Dobijenu smesu od pečuraka i sočiva stavite na lisnato testo i sve zajedno zarolajte. Utisnite vrhove, a vrh premažite s malo ulja.

Stavite pitu od lisnatog testa u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni od 30 do 35 minuta.

Ohladite, isecite i poslužite, piše punkufer.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram