![](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/12/24/1703428981-shutterstock_2222199857-750x500.jpg)
Fantastičan za ručak ili večeru.
Lisnato testo je neverovano zahvalno za pripremu raznih đakonija, može da se puniti različitim namirnicama. Kod nas su popularne kombinacije sa šunkom i sirom ili različitim vrstama mesa, a ukusno jelo može da se spremi i s namirnicama biljnog porekla – što je idealno za post.
Lisnato testo napunite kombinacijom pečuraka i kuvanog sočiva, pa ispecite u rerni i poslužite za ručak uz pire od krompira ili neki drugi prilog po želji.
Poigrajte se i začinima – mi vam predlažemo timijan, origano i muskatni orah, a možete dodati i razne druge ukuse.
N kraju, lisnato testo možete napraviti sami i sami skuvati sočivo, ali ako želite ovo jelo da napravite u najkraćem mogućem roku – poslužite se kupovnim testom i sočivom iz konzerve.
Sastojci
pakovanje lisnatog testa
300 g kuvanog sočiva
250 g šampinjona
200 g spanaća
100 g šargarepe
90 g oraha naseckanih
4-5 čena belog luka
1 crni luk
1 kašičica timijana
1 kašičica origana
¼ kašičice muskatnog oraha
biljno ulje
so i biber po želji
![](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/12/24/1703428959-shutterstock_1842429901-1024x443.jpg)
Priprema
Odmrznite lisnato testo.
U tiganju zagrejte malo ulja i na njemu propržite luk i šargarepu. Dinstajte od pet do sedam minuta dok ne omekšaju.
Dodajte naseckani beli luk i dinstajte još oko jedan minut.
Dodajte usitnjene orahe i dinstajte sve zajedno oko dva-tri minuta.
Dodajte naseckane pečurke i dinstajte oko pet minuta. Posolite i pobiberite po želji.
Dodajte kuvano sočivo, spanać i začine i dinstajte sve zajedno još nekoliko minuta.
Lisnato testo razvucite.
Dobijenu smesu od pečuraka i sočiva stavite na lisnato testo i sve zajedno zarolajte. Utisnite vrhove, a vrh premažite s malo ulja.
Stavite pitu od lisnatog testa u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni od 30 do 35 minuta.
Ohladite, isecite i poslužite, piše punkufer.hr.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: