Recept star 40 godina od kojeg i danas mnogima pođe voda na usta
Poznata kragujevačka domaćica i sjajna kuvarica Zdravka Purić još davne 1983. godine u svom izdanju „200 odabranih recepata” želeći da na buduće naraštaje prenese način pripremanja ovog domaćeg specijaliteta, podelila je tajnu svoje kuhinje sa generacijama koje dolaze.
Sastojci:
500 grama kravljeg sira
200 grama kajmaka
8 jaja
1 kilogram tankih kora
malo mleka
malo ulja
Priprema:
Umutiti pola kilograma sira, ¼ kg kajmaka, 8 žumanaca i čvrst sneg od 8 belanaca, dodati malo mleka i ulja da masa bude ređa.
Podmazan pleh obložiti odozdo i sa strane celom korom a ostale kore jednu po jednu gužvati, zamakati u masu i ređati u pleh. Gornja kora ostaje bez fila, poprska se uljem i izbuši viljuškom.
Peći dok lepo ne porumeni. Na kraju dobro umastiti brk.
Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: