Perikon dijeta: Čudotvorna ishrana kraljice Leticije

Fitnes i ishrana 01. dec 202007:23 > 17. maj 2021 11:56
Foto: The Photo One / Profimedia

Španska kraljica Leticija je nesumnjivo jedna od najelegantnijih pripadnica plemstva na svetu. Ona takođe vodi posebnu ishranu, kojom osigurava dobro zdravlje i mladolik izgled.

Kraljica je pristalica Perikon dijete, koja podstiče konzumaciju hrane koja smanjuje upale. Taj režim ishrane je kreirao dermatolog Nikolas Perikon.

Pročitajte još:

Perikonov način ishrane poznat je i po svojim anti-age svojstvima i višestrukim blagodetima za kožu. Smatra se da je jedan od najzdravijih na svetu, a usredsređujuće se na dugoročno blagostanje, a ne na gubitak kilograma.

Ova dijeta je prepuna hranljivih sastojaka i nemasnih proteina. Uključuje jela od slatkovodne ribe poput lososa, koji sadrže puno omega-3 masnih kiselina. Baš takvu hranu treba jesti u izobilju, kao i sirove namirnice bogate antioksidantima, poput bobičastog voća.

Kraljica Leticija
Foto: AGENCE / Bestimage / Profimedia

Tipičan doručak za Leticiju je sveže napravljen smuti praćen omletom od belanaca i dimljenim lososom. Njam!

Hrana Perikon dijete je uvek jednostavna, hranljiva i nadasve zdrava, pa se za ručak i večeru preporučuju salate, povrće sa roštilja i još više ribe.

Tipičan ručak može biti bela riba sa roštilja na podlozi od lisnatog zelenila, prelivena maslinovim uljem i svežim limunovim sokom. Jednostavnost je ključna!

Foto: Shutterstock

U okviru Perikon dijete savetuje se da se popije do 3 litre vode dnevno. Preporučuje se zeleni čaj zbog svojih antioksidativnih svojstava. Alkohol treba strogo izbegavati.

Zdrave grickalice poput lešnika, običnog jogurta, zelenih jabuka, bobica i maslina deo su dijete.

Postoji mnogo namirnica koje treba izbegavati ako sledite Perikon plan ishrane. Rafinisani šećeri ne dolaze u obzir, kao ni zasićene masti, hleb, testenine, govedina i tvrdi sirevi.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram