Ostvarila cilj: Kako do pločica na stomaku u 50. godini

vežbanje u pedesetim godinama
Foto: mediadrumworld.com / Paivikki Ku / Media Drum World / Profimedia

Paiviki Kuopakangas (52) iz Finske oduvek je bila ponosna na svoj izgled, ali je tek u kasnijim godinama počela da intenzivno trenira. Tada je ostvarila svoj cilj – da do 50. godine ima savršene trbušnjake. Zato je sada porede sa njenom ćerkom, mnogi misle i da su sestre, a ona priznaje da joj je danas sve bolje, pa i seks sa mužem.

„Osećam se sjajno, energično i zdravo u poređenju s dvadesetim i tridesetim godinama. I tada sam se osećala zdravo i bez obzira što sam dobila dvoje dece, bila sam odlučna da održavam formu, ali nisam aktivno radila na tome“, rekla je ona za Dejli mejl.

Tek je tokom svojih četrdesetih shvatila da treba da unese neku promenu i da treba da održava i podstiče svoj metabolizam, pa je počela da aktivno trenira. Uz malo predanog rada i truda, ona danas izgleda tako da svaka 20-godišnjakinja može da joj pozavidi.

Ez az finn nő bombatestével…és túlfűtött szexuális életével kérkedik"A képünkön látható, finn Paivikki…

Posted by Szabó János on Понедељак, 29. јун 2020.

„Kada sam stigla u četrdesete, postavila sam sebi cilj – kada napunim 50 godina, imaću pločice, oblikovano telo i osećaću se bolje nego ikada. Ako ja mogu da ispunim taj cilj, onda mogu i drugi. Ipak, nisam sve postigla sama. Značila mi je podrška i ljubav moje porodice i prijatelja, ali i moje dobro zdravlje koje sam održavala godinama“, kaže Paiviki.

Is this grammatical equivalent of the colour of that dress from a while back?

Posted by Nick Derbyshire on Субота, 04. јул 2020.

Ona dodaje i kako je često upoređuju s ćerkom, ali i da često misle da je ona njena sestra.

vežbanje u pedesetim godinama
Foto: mediadrumworld.com / @viaramsten / Media Drum World / Profimedia

„Imam jednu ćerku, Hanu (25), koja je lepotica i model, a uz to ima i ozbiljan biznis u poslovnom svetu. Ona je stvarno prekrasna, pa i nema zabune da sam je njena majka, ali često me pitaju jesam li njena sestra. Očigledno bi da tako pohvale moj izgled“, otkriva Paiviki.

Pročitajte još:

Ona je podelila i svoje savete kako ostati u dobroj formi. Otkriva da je važno izaći iz svakodnevnog osećaja sigurnosti, ali i brinuti o svojoj dijeti. Otkako je pronašla samopouzdanje, Paiviki je počela da postavlja nove ciljeve i stalno je pred sebe stavljala nove izazove, za šta takođe kaže da je važno kod održavanja forme.

„Počnite s dijetom, ona je 80 odsto svega. Ključ zdravog starenja je fizička pokretljivost i bilo koja vežba koja vam pokreće telo pomoći će vam kod vašeg izgleda, ali i otpuštaće endorfine, koji su dobri za mentalno zdravlje“, objašnjava Paiviki.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram