Originalna italijanska krempita topi se u ustima, ima hrskavu koricu i ukusan krem, a pravi se za 10 minuta

Krckave korice, mirisni fil od vanile i krem od crvenog voća. Savršenstvo.

Krempita je čuvena poslastica koja se pravi od lisnatog testa, a između ide fil od vanile.

Svaka domaćica ima neki svoj recept za poznati kolač, a mi predlažemo da isprobate italijansku verziju u koju se dodaje i fil od voća koji joj dodaje ukus i čini osvežavajućom, piše stvarukusa.

Sastojci

500 g lisnatog testa

800 ml mleka

3 žumanceta

6 kašika šećera

20 g vanila šećera

6 kašika skroba

80 g putera

200 ml slatke pavlake

Za voćni fil

400 g bobičastog voća

100 g šećera

30 g skroba

100 ml vode

Priprema

Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo da bude veličine pleha za rernu. Stavite ga na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.

U šerpi pomešajte mleko, šećer, vanilin šećer, žumanca i skrob. Dobro promešajte tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte slatku pavlaku i dobro umutite.

U šerpi pomešajte voće i šećer, a u nekoj posudi razmutite skrob sa vodom i dodajte u voće. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite na šporetu još pet minuta. Lepo ispasirajte, pa dodajte razmućeni skrob i promešajte. Ostavite 10 minuta da se ohladi.

Stavite u kalup koru, premažite je žutim filom, a zatim i voćnim, pa stavite drugu koru. Ostavite u frižideru šest sati i služite.

I uživajte.

BONUS VIDEO:


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram