Nišlijka se „prepolovila“ i to u vreme kad niko nije mogao u teretanu – evo kako

Foto: Privatna arhiva

Sara je inspiracija za ličnu transformaciju.

„Ne pomažu nikakve dijete ni režimi, jedini način da se skinu kilogrami i zadrže rezultati je da se iz korena promeni način života i da se to održava. Inače, vi možete da se pridržavate dijete dva, tri meseca, ali kada se vratite na staro, sve pada u vodu“, govori za Zadovoljna.rs Sara Marjanović (24), devojka iz Niša koja je uspela da skine čak 37 kilograma.

Takođe, Sara je svoju transformaciju počela u vreme kada su se zbog pandemije teretane zatvorile, pa je njen uspeh još impresivniji. O svom putu mršavljenja govorila je za naš portal.

Izazov koji je promenio sve

„Od malena vodim bitku sa kilogramima. Pokušavala sam razne dijete, razne ishrane – ali izdržim dve nedelje, pa posle vratim duplo. Prilično sam se nezdravo hranila – sendviči, pice, paste, slatkiši, slaniši, sve živo“, iskreno priča Sara.

Foto: Privatna arhiva

Imala je 95 kilograma i priznaje da je imala problem s emotivnim prejedanjem.

„Pravila sam se da me nije briga kako izgledam, jer sam više volela hranu od sebe. Ali, zapravo to je bila jedna velika maska. Stanem ispred ogledala, plačem, kukam, pa umesto da uradim nešto po tom pitanju, ja uzmem parče pice i kesu čipsa. To je bilo emotivno prejedanje i jedino što me je činilo srećnom tada je bila hrana“, seća se.

A onda, Sari se dogodio prelomni trenutak – sve je počelo od jednog fitness izazova, koji je trajao šest nedelja.

„Ko najviše izgubi kilograma, dobije neke nagrade. Meni je to bilo zanimljivo, jer samo još to nisam probala. U pitanju je aerobni trening. Uprkos tome što im imala više kilograma, bila sam sportski tip“, priča Sara.

Uprkos tome što niko nije verovao da će izdržati, Sara je vredno išla na treninge, a kilogrami su počeli da padaju.

Foto: Privatna arhiva

„Nakon šest nedelja, skinula sam devet kilograma. To je bio šok. Bila sam u fazonu: ‘okej, nije toliko teško, hajde da probam još malo’. Posle tri meseca, skinula sam oko 20 kilograma, a to je već bila transformacija. Onda je počela korona I nismo mogli na treninge, ali međutim ja sam se zainatila i nastavim sa treninzima i ishranom. Posle pet meseci skinula sam oko 32 kilograma, a nakon toga, za sedam meseci 37 kilograma“, priča Sara o svom trijumfu.

Kako je trenirala i šta je jela

Ona je trenirala po programu koji se zove “strong”.

„To je aerobni trening – u suštini skakanje sa vežbama snage, uz ritam. Na Jutjubu sam našla snimke i vežbala uz to. Svaki dan sam trenirala. Trening je dosta intenzivan jer nema pauza, sve je povezano“, objašnjava.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, pored intenzivne fizičke aktivnosti, koja joj je prijala na svakom nivou, Sara je drastično promenila ishranu – a priznaje da joj je to bilo najteže.

„S obzirom da sam mršavila u kućnoj varijanti, odredila sam tačno vreme doručka, ručka i večere i držala se toga. Imala sam tri obroka i stvarno je trebala disciplina, bilo je jako rigorozno. Gledala sam da baziram ishranu na proteinima“, kaže.

Za doručak, Sara je jela jedno celo jaje i jedno belance kuvano, jedno parče hleba od 30 grama i 20 grama pršute ili pilećih prsa. Za ručak je jela oko 100 grama piletine, tanjir supe, salatu bez ulja i čašu jogurta. Večera bi bile dve pirinčane galete – jedna s kikiriki puterom i pola banane, druga sa nekim krem sirom s manje masnoće. Za užinu je jela voće ili četiri pet badema, lešnika…

Takav način ishrane, uz svakodnevni trening, doneo je Sari fantastične rezulate. Međutim, ona otvoreno kaže da joj nije bilo lako.

„Bilo je trenutaka kada ja znam da imam 20 kilograma manje, ali jednostavno to ne vidim u ogledalu. Bilo je trenutaka kada sam trenirala i plakala u istovreme. Da je bilo lako – nije. Zaista treba jaka želja“, kaže Sara.

Slika od 95 kg kao pozadina telefona

Nišlijka ističe da je sama sebi bila najveća motivacija.

„Ja sam pre gledala klipove transformacija koji se objavljuju na društvenim mrežama, ali to nije merilo. Svakog dana sam se slikala i upoređivala slike, a na telefonu na pozadini mi je bila moja slika od 95 kilograma. Imala sam veliku podršku porodice, prijatelja, ali pre svega mi je motivacija bio moj odraz u ogledalu s 20 kilograma manje“, kaže Sara.

Foto: Privatna arhiva

I dalje trenira pet puta nedeljno i gleda da se što više kreće – 10.000 koraka dnevno stvarno mnogo radi za organizam, potvrđuje Sara. A što je najbolje, njen čitav život se potpuno promenio.

„Ranije, kada treba da odem do grada s drugaricama, one sve izgledaju super, a ja se krijem i idem iza. Drugačije je sada. Prvo će ljudi sebe da gledaju na drugačiji način, prijaće im komplimenti I pogledi. Predlažem ljudima da sebe stave u centar interesovanja i da pokušaju da kreiraju sebe tako da se najbolje osećaju u svom telu“, poručuje ona.

Foto: Privatna arhiva

„Jedini loš trening je onaj koji nisi odradio“, kroz osmeh zaključuje.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram