Nataliju su maltretirali zbog kilaže, sad svi žele da budu s njom

Foto: Instagram/nataliamasterman

Komentari na društvenim mrežama znali su da joj unište dan.

Posle godina maltretiranja na račun fizičkog izgleda, Natalija Mastermen preuzela je stvari u svoje ruke.

Ova devojka iz Vašingtona promenila je način života, što je rezultiralo gubitkom od 40 kilograma.

Natalija je sada neprepoznatljiva, a korisnike na društvenim mrežama naročito je ostavila bez teksta svojom transformacijom za koju tvrdi da joj je trebalo manje od godinu dana.

„Došla sam do trenutka u životu kada sam stvarno morala da preduzmem jedan veliki korak“, rekla je Natalija za Jam Press.

@nataliamasterman #weightlossmotivation #weightlossglowup #weightlossinspo #weightlossjourney2022 #weightlossmotivation2022 #weightlosscheck #weightlosssuccessstory #weightlosstransformation #weightlossglowup2022 #weightlossmotivation2022 #weightlossmotivation2023 #2023weightlossjourney #2023weightlossinspo #greenscreen ♬ original sound - SoundsAndSubway

Iako dijeta koju je držala nije bila „toliko rigorozna“, Natalija je priznala da je imala periode u kojima bi se prepustila „emocionalnoj ishrani“ – u toku dana bi praktikovala zdrav način ishrane, a onda bi noću popila „hiljade kalorija“.

Sada, njena ishrana se razlikuje u zavisnosti od ciljeva – bilo da se radi o povećanju mišića ili smanjenju telesne masti – uz napomenu da su njene osnovne namirnice i dalje ovsena kaša, nemasno meso, pirinač i više proteina.

„Sviđa mi se što više nisam pod stresom zbog nošenja bikinija, a kupovina nove odeće me više ne brine jer sve ima u mom broju. Ne postoji savršena slika tela, ali srećna sam što mogu da kažem da se osećam mnogo bolje sada“, rekla je.

Svoju transformaciju je objavila na TikToku, gde je skupila hiljade pregleda i lajkova na raznim klipovima.

@nataliamasterman I hate that i have to clarify the natural part lol #weightlossmotivation #weightlossglowup #weightlossinspo #weightlossjourney2022 #weightlossmotivation2022 #weightlosscheck #weightlosssuccessstory #weightlosstransformation #weightlossglowup2022 #weightlossmotivation2022 #weightlossmotivation2023 #2023weightlossjourney #2023weightlossinspo #greenscreen ♬ KREAM X STREETS BY ALTEGO - ALTÉGO

„Pre nego što sam smršala, ispod fotografija koje sam objavljivala na društvenim mrežama često su bili komentari poput:

‘Hajde da prestanemo da normalizujemo gojaznost’ ili ‘Ti si baš velika devojka’, ‘Kada ćeš da uzmeš članstvo u teretani?’… Ovakvi komentari uništavali su mi dan“, priseća se Natalija.

Pre gubitka kilograma, njeno samopouzdanje je bilo veoma nisko. Mislila je kako će je momci osuđivati zbog kilaže, te je izbegavala da se upušta u ljubavne veze.

Iako od osme godine bije bitku sa viškom kilograma, Nataliji je trebalo skoro dve decenije da promeni način života.

„Svakog dana sam pričala kako ću od sutra početi“, dodaje.

Ali njena najkritičnija tačka bila je 2019. godine, kada je shvatila koliko je „umorna“ od svog načina života – i tako je započela svoje putovanje.

„Trebalo mi je oko godinu dana da izgubim težinu, a sada provodim vreme radeći na transformaciji tela, kao što je gubitak masti i izgradnja mišića, ali što je najvažnije, održavam svoju težinu“, objasnila je ona.

Natalija je dodala i kako je bila obeshrabrena na početku, ali upornost i jasno zacrtani ciljevi doveli su je do toga da postane zadovoljna svojim telom, a muškarci su napokon počeli da joj prilaze bez osuđivanja, piše NY Post.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram