Namirnice zbog kojih Žizel Bundšen u petoj deceniji izgleda kao da ima 20 godina

Žizel
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Žizel Bundšen ima 42 godine, ali izgleda dosta mlađe.

U čemu je tajna Žizel Bundšen? Svojevremeno je otkrila da se pridržava 80 odsto alkalne i 20 odsto kisele ishrane, kao i da je zabranjena namirnica u njenom domu – šećer. U potpunosti ga izbegava.

Ona ima ličnog kuvara, čuvenog Alena Kembela koji je do detalja objasnio kako se hrani i šta to jede, još dok je bila u braku sa Tomom Brejdijem.

„Dakle, 80 odsto onoga što jedu je povrće. Kupujemo uvek najsvežije povrće. Ako nije organsko, mi ga ne koristimo. I integralne žitarice – smeđi pirinač, proso, pasulj. Preostalih 20 odsto je rezervisano za posno meso, pačetinu ili piletinu. Što se tiče ribe, uglavnom pravimo divljeg lososa. Ne beli šećer. Ne belo brašno. Ja koristim sirovo maslinovo ulje, ali nikad ne kuvam sa maslinovim uljem. Ja kuvam samo sa kokosovim uljem. Masti kao što su ulje od repe pretvaraju se u trans masti. Koristim himalajsku roze so zbog natrijuma. Ja nikada ne koristim jodiranu so. Tom ne jede neke namirnice jer nisu protivupalne. Dakle, nema paradajza, paprike, pečuraka, ili patlidžana. Paradajz može, ali samo možda jednom mesečno. Nema kafe. Bez kofeina. Nema kafe sa mlekom“, rekao je svojevremeno kuvar poznatog para.

***

Bonus video: Kurkuma – neizostavni začin orijentalne kuhinje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram