Najčešća greška koju pravimo sa mandarinama

mandarine
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Budući da smo upravo usred hladne sezone, mandarine su popularan izbor za jačanje imuniteta. No, važno je da ne dopustite sebi jednu veliku grešku jer je bez nje efikasnost voća potpuno izgubljena.

Pre nego što oljuštite koru, preporučuje se da je dobro operete. Možda zvuči čudno, ali to je čest propust koji može imati ozbiljne posledice. Treba imati na umu da su mandarine uvozno voće koje se prevozi sa dalekih destinacija u kontejnerima.

Budimo iskreni, svima nam je jasno da čistoća u tovarnim kutijama nije baš najbolja jer kvalitetno čišćenje nakon baš svake pošiljke prevoznicima oduzima jednostavno previše vremena i novca. Kako bi voće zadržalo izvorni sjaj, obično se prska nekom vrstom prirodne smole koja se zove šelak. Neki distributeri koriste i biljni vosak za sjaj, piše City Magazine.

Kako se radi o jakim hemikalijama koje mogu izazvati alergijske reakcije kod ljudi, korak temeljnog čišćenja kore je neophodan. Mandarine je potrebno dobro oprati pre jela, a možete koristiti i sodu bikarbonu.

BONUS VIDEO: Biljna ishrana – sirova hrana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram