Lisnata pita sa sirom: Nikad brži i lakši recept, a nikad bolji

Foto: Shutterstock

Gotovo testo, sir i malo maslaca – sve je što nam treba za jednu od najukusnijih varijanti pite sa sirom koju smo ikad probali.

Sve što treba da uradite jeste da razvučete testo, namažete ga svežim i ribanim sirom, poklopite drugom polovinom testa i zapečete u rerni.

Kod pripreme ove pite sa sirom nema greške, a jednostavnost pripreme i lako dostupni sastojci mogli bi da vas privuku da ona postane vaš današnji ručak.

Sastojci:

zamrznuto gotovo lisnato testo

200 g ribanog sira (gauda)

250 g krem sira (može i posni sir)

100 g rastopljenog maslaca

Priprema:

Testo ostavite preko noći u frižideru kako bi se odmrznulo. Paket lisnatog testa obično sadrži dva jednaka dela lisnatog testa.

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato testo.

Narendajte sir pa ga pomešajte s krem sirom. Dodajte malo soli i začine po želji.

Donju koru lisnatog testa stavite u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje.

Namažite smesom od sira pa poklopite drugom korom jednakih dimenzija.

Sirovo isecite na jednake kocke pa obilno premažite otopljenim maslacem.

Po želji posolite.

Pecite oko 30 minuta, odnosno dok gornja kora ne dobije zlatnu boju.

Poslužite toplo ili hladno.

Savet:

Uz sir možete da dodate bilo koji drugi sastojak koji imate u frižideru.

Šunka naseckana na kockice, razno povrće, pa i ostaci bolonjeza – odlično će se uklopiti u ovaj recept.

Za ljubitelje slatkiša:

U kremasti sir možete da dodate šećer u prahu, namazati donju koru, dodati voće, poklopiti i zapeći, piše Zadovoljna.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram