Pet inspirativnih aplikacija za vežbanje i meditaciju

Fitnes i ishrana 25. mar 202007:16 > 01. apr 2020 15:42
Kućna meditacija
Meditacija kod kuće: Foto; shock / Alamy / Alamy / Profimedia

Pokrenite se, nemojte dozvoliti da vas tokom kućne izolacije vuku samo krevet, fotelja i frižider. Pronašli smo aplikacije uz koje možete da vežbate ili da se opustite, u zavisnosti od toga šta vam više treba.

ZA VEŽBANJE

Freeletics Bodywight

Super stvar ako znate koliko je dobro vežbanje u kom koristite sopstvenu težinu da biste ojačali mišiće. Bez obzira na to u kakvoj ste formi, digitalni personalni trener na ovoj aplikaciji će napraviti najbolji plan da se preznojite i postignete željene rezultate.

Sworkit

Aplikacija koja dopušta da odaberete da li želite kardio, vežbe snage, istezanja ili pak neku mešavinu svih njih! Odlična je za početnike, jer pokazuje pravilno izvođenje svake vežbe, piše Elle.rs. Osim toga, to je aplikacija koja je 2015. bila navedena kao ona koja se najviše drži preporuka American College of Sports Medicine.

Seven

Uz personalizovane planove treninga, Seven, koji je baziran na naučnim istraživanjima, nudi sedmominutne treninge koji će vam doneti maksimalan efekat. Izaberite da li želite da budete fit, da smršate ili ojačate, podesite cilj i nivo spremnosti i prepustite aplikaciji sve ostalo.

ZA MEDITACIJU

Headspace

Aplikacija koja ima više od 36 miliona oduševljenih članova. Kada si nervozan i ne možeš da se opustiš uz pomoć Headspacea ćeš naučiti da se fokusiraš, dišeš, ostaneš smiren i napraviš savršeno raspoloženje za spavanje uz dozu meditacije.

Postoje opcije za sve – od rešavanja anksioznosti do oslobađanja od stresa. Čak i ako nikada pre nisi meditirao, besplatan kurs u okviru aplikacije će te naučiti osnovama.

Stop, Breathe & Think

Aplikacija za meditiranje i opuštanje namenjena ljudima mlađim od 25 godina. Uneseš svoje trenutno stanje i dobiješ meditaciju koja je po tvojoj meri. Kad završiš vežbu, izabereš da te podsetnik svaki dan obavesti kada je vreme da se fokusiraš na sebe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram