Kratke vežbe koje se rade u pauzi na poslu

Foto: Screenshot Youtube

Celodnevno sedenje za računarom, posebno u kućnim uslovima gde uglavnom nemamo ni pravi radni sto ni adekvatnu stolicu za računar, mogu da dovedu do bolova u kičmi ili vrati, a manjak fizičke aktivnosti u karantinu sigurno će dovesti do gomilanja neželjenih kilograma. I za jedno i za drgo rešenje su kratke vežbe, koje možete da radite kad pravite pauzu od posla.

Ukoliko niste od onih ljudi koji uživaju u vežbanju i nikako ne možete da se naterate da krenete sa nekim od programa za fitnes, onda će vam možda lagane vežbice, koje možete da radite više puta u toku dana, biti idealan izbor. Ovakve vežbe nisu teške, ali su sjajne za istezanje i razmrdavanje, koje nam je svima potrebno nakon višesatnog sedenja za računarom.

Postoji više tipova ovakvih vežbi, a trajanje možete da prilagodite tome koliko imate vremena. Ako možete da izdvojite 15 minuta, ova kratka joga seansa će vam uposliti celo telo i sigurno ćete se osećati mnogo razbuđenije i bolje.

Možete čak i da je radite ujutro, čim se probudite, kako biste razbudili i telo. Od opreme vam nije potrebno ništa, jer se sve vežbe rade na nogama, tako da nema problema ukoliko nemate podmetač za jogu.

Nemate 15 minuta u toku radnog vremena? Pet minuta onda sigurno imate! Za ove kratke vežbe će vam trebati samo stolica, a tako su osmišljenje da će vam pomoći da se lepo istegnete – čak i one mišiće na koje ste zaboravili da imate.

Ukoliko vam, pak, joga nije idealna izbor, uvek su tu i klasične vežbe, koje možete da spakujete u pet, 10 ili 15 minuta, u zavisnosti od toga koliko vremena imate.

Ovakve vežbe možete da ponavljate više puta u toku dana ili kad god pravite malu pauzu. Čak i ako nemate ni tih pet minuta, sigurno imate dovoljno vremena da ustanete i odradite 10, 15 čučnjeva. Možda zvuči malo, ali bilo šta je bolje od ničega.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: