Koliko trbušnjaka treba da radiš da se konačno vidi promena

vežbe za stomak
Foto: Phamous / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Znojiš se, vežbaš redovno, paziš šta jedeš, ali salce sa stomaka nikako da nestane? Dobra vest je da se sada zna koliko trbušnjaka treba raditi da bi se efekat konačno video.

Trbušni mišići su među najvažnijim grupama mišića jer nam omogućavaju pravilno držanje i deluju poput svojevrsne potpore koja drži čitavo telo.
Trbušnjaci su najpopularnija vežba za stomak, a caka je u tome da je važno znati koliko ih treba raditi da bi se mišići konačno videli, pipu na sajtu Women’s health.

Pročitajte još:

Stručnjaci su došli do magične brojke – 30 trbušnjaka svakog dana je sasvim dovoljno za seksi vitak struk. Ako tome dodate i podizanje nogu, plank i druge vežbe za učvršćivanje abdomena, rezultati će biti još bolji. Pripazite i na ishranu jer, ako se ne hranite zdravo, teško da će bilo koja vežba imati dugoročni učinak.

Ako se budete pridržavali ovog ritma, definisane trbušne mišiće videćete već nakon nekoliko sedmica.

Pre svega toga, treba znati i da je za trbušnjake važno pravilno podupreti glavu i vrat – prekrstite prste na potiljku i tako podupirite glavu, pa ćete zaštititi vrat od istezanja. Pazite samo da da šakama ne gurate glavu ka napred, već da je samo pridržavate.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram