Kako sam izvajala telo jedući hranu s mnogo kalorija

Foto: Instagram/racheljdillon

Jedna žena je napisala pismo mlađoj sebi kao podsetnik na to koje greške je pravila u fitnesu.

Australijanka Rejčel Dilon je ograničavala unos hrane, svakodnevno radila „preterane“ kardio treninge i osećala je grižu savesti kada propusti trening.

Sada radi kardio i trening sa tegovima i unosi dovoljno hranljivih sastojaka da izgradi mišiće i zaštiti zglobove.

U objavi na Instagramu, Rejčel je objavila sliku svog tela dok je bila tinejdžerka i sliku tela danas.

„Draga tinejdžerko, volela bih da se mogu vratiti i reći ti da ne moraš da ograničavaš koliko jedeš hranu koju voliš, da ostaviš časopise u kojima ti govore ‘ništa nije tako dobro kao kada si mršava’ i da ne moraš označavati hranu kao ‘dobru’ i ‘lošu’.“

„Prestanite da se poredite sa drugima, ovo je vaše putovanje, nema potrebe da radite previše kardio treninga svaki dan, ne morate da radite 50 trbušnjaka pre spavanja svake noći da biste ‘dobili trbušnjake’ i prestanite da se plašite tegova. Ne morate da osećate krivicu jer ste propustili trening, prestanite da dozvoljavate da vas vaga definiše, to je samo broj i ne morate da jedete 1.200 kalorija dnevno jer je to rekla aplikacija.“

Rejčel svojim pratiocima poručuje i da je obrazovanje moć i da joj je drago što može da uči iz svojih grešaka.

„Stalno to govorim, ali zaista to mislim kada kažem da je obrazovanje moć. Razlog zbog kojeg ovo ponavljam je zato što sam bila tamo, napravila sam skoro sve greške kojih se možete setiti kada su u pitanju zdravlje i fitnes“, rekla je.

„Ako se plašite svog zdravstvenog i fitnes putovanja, tu sam da vam kažem da ne morate. Obećavam vam, možete kreirati životni stil u kojem zaista uživate i pod VAŠIM USLOVIMA. Dizanje tegova je promenilo moj život i verovali ili ne, nekada sam bila toliko protiv toga. Još uvek se sećam prvog dana kada sam dizala tegove u svojoj lokalnoj teretani, dozvolila sam sebi samo jednu do dve vežbe za noge jer sam se plašila da ne postanem previše mišićava“, napisala je Rejčel.

U to vreme Rejčel je ispitivala svoje navike i pitala se čega se plaši.

„Kad bih samo mogla da se vratim i kažem mlađoj sebi. Diži tegove! Jedi više! Manje se plaši! Toliko toga ne radimo jer nas društvo uslovljava da razmišljamo na određeni način“, dodala je Rejčel.

Danas ona deli ideje za vežbanje kod kuće i u teretani, a da bi izgradila mišiće jede do 2.300 kalorija dnevno.

Često počinje vežbanje u teretani čučnjevima sa tegom, koji su praćeni rumunskim mrtvim dizanjem, zatim povišenim iskoracima unazad i potiskivanjem kukova. Da bi obezbedila postepenu izgradnju mišića, Rejčel svakog dana jede više kalorija nego što njeno telo sagoreva.

Da bi ostvarila svoje dnevne ciljeve, ona jede tri obroka, zdravu jutarnju užinu i popodnevni dezert koji jede pre večere.

Počinje dan sa kafom od ovsenog mleka sa dva zaslađivača, nakon čega sledi ‘bagel board’ namaz u 10 ujutru koji dopunjuje svežim mangom, marakujama, jagodama, borovnicama i čeri paradajzom.

Ručak je često u 14 časova i tada obično jede piletinu sa kari sosom, pirinčem i neki zeleniš kao prilog.

Umesto da jede dezert posle večere, Rejčel uživa u čokoladnom sladoledu u 16:30.

„Da, uvek jedem dezert pre večere“, napisala je. Na kraju dana, oko 18:30 jede lososa sa testeninom i zelenom salatom, prenosi Daily mail.

***

Bonus video: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu