Kako da vežbaš sa svojim psom

Vežbanje
Foto: Cavan Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vam pas smeta kada vežbate kod kuće - uključite i njega.

Zašto da vežbate sami kada možete da vežbate sa svojim psom?

Psi su odlični prijatelji za vežbanje. Oni održavaju pozitivan stav, pomažu vam da se zabavite, a na kraju dobijate maženje! Šta tu ima da se ne voli? Ali ako tražite nekoliko novih načina da budete aktivni sa svojim psom, predlažemo ove zajedničke vežbe.

Idite na trčanje

Trčanje napolju je bolje i za ljude i za pse. Jači je trening za ljude dok trče po neravnom terenu , a takođe odličan način da udahnete malo svežeg vazduha i uživate u prelepom pejzažu zajedno sa svojim psom.

Dogi Joga

Da, dogi joga je definitivno hit i zapravo se zove Doga, a  podjednako je dobra za vašeg psa kao i za vas. Ovaj trend je kreirala Suzi Teitelman 2001. godine i postaje sve popularniji u joga zajednici. Mnogi vlasnici pasa smatraju da je ovo zabavan način ne samo da učestvuju u časovima vežbi, već i da provedu kvalitetno vreme sa svojim psom. Na internetu možete pronaći gomilu tutorijala kako da uvedete svog najboljeg četvoronožnog prijatelja u svet joge.

Dok počinjete sa dogom, bez obzira da li ste iskusan jogi ili ne, važno je da zapamtite da idete tempom psa. Psi nisu u stanju da se sagnu u pozu drveta ili pozu ratnika, međutim, njihov downward dog je nešto što sigurno možete zajedno! Polako, pustite ih da vode i uspećete da se sinhronizujete.

Tenis

Igranje tenisa sa svojim psom je potpuno moguće. Treba da radite na svom servisu? Uključite to u igru donošenja! Ovo je dobra vežba i dobra vežba za vas, i dodaje malo zabave tipičnoj igri donošenja loptice. Svi pobeđuju!

Malo jači sklekovi

Ne pokušavajte ovo kod kuće ako imate velikog psa ili loša leđa. Ali za zabavne i izazovne sklekova, stavite kucu na leđa i uradite 10 ponavljanja. To je način da vežbate i mazite u isto vreme!

#related-news_0

Idite na plivanje

Možda ne na neki fensi bazen, ali ako imate reku ili jezero u blizini svoje kuće izvucite kupaći kostim! Plivanje je odlično za zglobove psa i bolje je za njihove šape nego trčanje. A, već znamo koliko je dobro da i za ljude…

Frizbi za sve

Uključite više ljudi u ovu zabavnu vežbu! Povedite prijatelje i psa i krenite u zabavnu igru frizbija. Ovo ne samo da je fantastičan kardio trening, već trenira vašu koordinaciju ruku i očiju i strateške veštine, EliteClubs.

***

Bonus video: Verovanja kod našeg naroda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram