Jednostavan trik uz koji će vam faširane šnicle ispasti bolje nego ikada

faširane šnicle
Foto: myViewPoint / Alamy / Alamy / Profimedia

Saznajte kako da pripremite faširane šnicle da budu ukusne kao nikad pre. Trik je vrlo jednostavan, a meso će unutra biti sočno, a spolja hrskavo.

Kotlet kod nas označava određeni deo mesa s kostima. Kotleti u Poljskoj imaju posve drugo značenje – to je naziv za faširane šnicle koje se najčešće pripremaju od svinjskog, ali mogu i od junećeg mesa.

Poljski kotleti su mekani iznutra, a hrskavi spolja. Meso se meša sa zemičkom umočenom u mleko, jajima i začinima, dok joj hrskavost daju prezle u koje se uvaljaju tik pre pečenja.

U poljskim domaćinstvima se serviraju i po nekoliko puta nedeljdno – na hlebu, uz variva, salate i slično. Vrlo se jednostavno pripremaju, a mogu biti gotovi za samo pola sata, piše Pun kufer.

Sastojci:

500 g mlevene junetine

130 ml punomasnog mleka

100 g prezli

1 zemička

1 jaje

1 luk

1-2 čena belog luka

prstohvat majorana

biljno ulje za pečenje

sol i biber po želji

Priprema:

Iscepkajte zemičku na manje komade i umočite je u mleko dok potpuno ne omekša.

Luk isecite na sitne kockice i dinstajte na malo ulja sve dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko osam minuta.

Mlevenu junetinu pomešajte s lukom, naseckanim belim lukom, jajetom, solju, biberom i malo majorana. U smesu dodajte i namočenu, ali oceđenu zemičku.

Sve dobro promešajte, a dobijenu smesu podelite na šest do osam faširanih šnicli.

Uvaljajte pripremljene šniclice u prezle s obe strane.

Pržite ih na malo zagrejanog biljnog ulja šest do sedam minuta sa obe strane, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram