Isprobala sam svaku dijetu i ništa mi nije pošlo za rukom, šest meseci sam surfovala internetom i našla sam način da smršam 45 kg

Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Beka iz Velike Britanije je u jednom trenutku imala 122 kilograma. Nakon svih dijeta, uspela je da smrša samo uz pomoć operacije u Turskoj, nakon koje je izgubila 45 kilograma.

Beka nije mogla da ode u grad, a da joj se okrutni lepotani ne rugaju zbog kilaže. To je navelo da bukira let za Tursku i zakaže operaciju želuca – i od tada je izgubila 45 kilograma.

Beka Gil je bila na raznim dijetama skoro ceo život i isprobala je svaki vid mršavljenja – ali bez mnogo uspeha.

U najgoroj fazi je imala 122 kilograma i borila se sa anksioznošću i depresijom.

Međutim, došlo je do prekretnice kada je odlučila da joj je dosta da bude „velika devojka“.

Beka Gril pre operacije /Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Kada sam bila najdeblja, to je bio i najgori trenutak u mom životu“, rekla je za NeedToKnow, učiteljica osnovne škole iz Velike Britanije.

„Bilo je trenutaka kada bih jecala pod tušem jer nisam mogla da dodirnem svoje telo od stida. Prekinula sam većinu svojih prijateljstava, i moj društveni život nije više postojao. Stalno bih otkazivala viđanja, jer je uvek bilo iskušenje da pronađem nešto da obučem u čemu bih se osećala udobno“, kaže ona.

Beka dodaje da je čak i leti uvek nosila duge rukave jer nije volela da pokazuje svoje telo, ali govori i da pored sve borbe koju je vodila, društvo nikada nije bilo blago prema njoj.

Beka Gril pre operacije /Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Nailazila sam na muškarce u klubu koji bi me nazivali debelom. Ljudi su me pitali – kako si mogla da dozvoliš sebi da izgledaš tako, govorili su da sam odvratna, debela, nilski konj“, priča Beka.

Ipak, nakon šest meseci istraživanja, odabrala je kompaniju sa kojom je odletela u Tursku – nakon čega se sve promenilo.

Istraživala je klinike za stomačnu hirurgiju, doktore i hirurge i u junu 2022. pronašla ih je negde u Turskoj. Kontaktirala ih je i pet nedelja kasnije otišla je na operaciju.

Beka Gril nakon operacije /Jam Press / Jam Press / Profimedia

Beka je odletela u Tursku na operaciju želuca i obavila proceduru 26. jula 2022, koja je koštala 2.900 funti.

Operacija gastričnog rukava, poznata i kao rukavska gastrektomija, je proces u kom se uklanja veliki deo želuca, tako da on postaje mnogo manji nego što je bio ranije.

„U početku je sve bilo zastrašujuće, ali sam se u isto vreme osetila tako smireno i pozitivno jer sam znala da sam donela pravu odluku za sebe“, rekla je Beka.

Beka Gril nakon operacije /Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Tako su se dobro brinuli o meni i imala sam najbolju negu koju sam ikada iskusila. Oporavak je bio zaista lak i gladak“, ističe Beka.

Ona ipak ističe i koje poteškoće je imala posle operacije.

„Imala sam male bolove od gasova, ali ništa više. Stala sam na noge i vratila se normalnom životu dve nedelje kasnije“, priča ona.

Do sada ona je izgubila 45 kilograma.

„Možda bih volela da izgubim još malo, međutim, moj novi fokus je na teretani, treningu snage i kompoziciji tela. Imala sam toliko sreće tokom ovih procedura i nisam doživela nikakve neželjene efekte. Moj život je sada potpuno drugačiji“, priča ona.

Bekin život se u svakom smislu promenio nakon operacije.

Beka Gril nakon operacije /Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Moj odnos sa hranom je zdrav, jedem zdravu izbalansiranu ishranu, vežbam, ponovo uživam u životu. Imam sjajan društveni život i više nemam problema sa kupovinom odeće“, podvlači ona.

A svima koji žele da urade isto, Beka kaže da dobro razmisle o tome pre nego što preduzmu bilo šta drastično.

„Operacija nije laka odluka. To je poslednje rešenje i ne bi trebalo da se radi osim ako niste sve opcije ispitali i niste mentalno zaista spremni da to prihvatite“, upozorava Beka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram