Čokoladni tarturfi: Brzinska poslastica koja se jede u jednom zalogaju

Foto:shutterstock.

Čokoladni tartufi su recept koji mogu da naprave i neiskusni kuvari, a ukus i tekstura će vas očarati.

Sastojci za čokoladne tartufe

200g tamne čokolade, sitno iseckane

120ml slatke pavlake

30g putera

1 kašičica ekstrata od vanile

kakao u prahu, za valjanje

Priprema čokoladnih tartufa

Stavite slatku pavlaku i puter u malu šerpu i zagrejte na srednjoj vatri dok ne proključa. Pazite da ne stoji previše dok ključa.

Sklonite šerpu sa vatre i dodajte iseckanu tamnu čokoladu u vrelu pavlaku i puter. Ostavite da stoji do dva minuta, zatim mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka.

Dodajte ekstrakt vanile u smesu i dobro promešajte.

Prekrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje sat vremena ili dok smesa ne postane dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice.

Nakon što je smesa stegnuta, uzimajte male količine i oblikujte ih u kuglice.

Valjajte svaku kuglicu u kakao prah i ređajte na pleh.

Čokoladne tartufe stavite u frižider da se dodatno stegnu pre serviranja.

Ovaj recept je dovoljan za oko 20-25 tartufa, zavisno od veličine koje izaberete pri oblikovanju, piše portal Ona.

Prijatno!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram