Nameštaj tokom vežbanja može da glumi sprave u teretani

Fitnes i ishrana 28. mar 202016:56 > 27. okt 2021 09:44
Vežbe na kauču; Foto: Jutjub

Vežbanje kod kuće je jedina opcija koju imamo u toku izolacije, ali velika većina ljudi nema nikakvu opremu, tegove, stepere niti sprave kod kuće. Srećom, rešenje postoji - i možete ga naći u vidu stolice, kauča ili peškira.

Nije tajna da je jedan od najboljih načina za održavanje i fizičkog i mentalnog zdravlja redovna fizička aktivnost, a budući da je odlazak u teretanu, na treninge ili na bazen u ovom trenutku zabranjen, ostaje nam jedino da se okrenemo programima kućnog vežbanja. Brojni fitnes instruktori savetuju da za vežbanje u kućnoj varijanti iskoristimo ono što imamo na raspolaganju, umesto da odustanemo već pri samoj pomisli na vežbe jer, na primer, nemamo tegove.

Stolica

U nedostatku sprava za vežbanje, stolica može da bude odličan dodatak za mnoge vežbe – koje inače ne biste mogli da uradite. Dobra je za vežbe za ruke, noge, pa i stomak.

Potrebno vam je još inspiracije za vežbe sa stolicom? Ne brinite, Jutjub je pun raznih programa, koji mogu da budu dobri i za početnike, i za prave zaljubljenike u fitnes.

Kauč

Iako na njemu uglavnom provodimo vreme gledajući TV (uz nezdrave grickalice, naravno) kauč zapravo može da bude sjajan i za vežbanje. Zašto ne biste iskoristili pauzu od 10-ak minuta za jedan set treninga? Potrebni su vam samo kauč i jastuk.

Kuhinja

Kuhinja ne mora nužno da bude samo mesto za kuvanje – možete usput da iskoristite pult za polu-sklekove, a vlažne maramice za vežbe na podu.

 

Peškir

Jeste li znali da običan peškir može da bude sjajan saveznik za vežbanje, i to na više načina? Za početak, možete da ga koristite umesto „slajdera“ za ruke ili noge, što će vam omogućiti da odradite trening za celo telo.

 

Nakon svih ovih vežbi, biće vam potrebno dobro, dubinsko istezanje, a peškir i tom slučaju može da vam pomogne.