Emina Jahović je zategnuta ko struna – jedan napitak pije pre doručka, a i ne tušira se baš obično

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Evo šta Emina popije pre doručka i kako se tušira.

Dnevna rutina Emine Jahović, iako je pop zvezda izuzetno zauzeta i gotovo da nema vremena za sebe, rigorozna je.

Majka dvojice sinova, Javuza i Jamana, uživa prvenstveno u treninzima, odlazak u teretanu dođe joj kao lek, a osećaj nakon vežbanja tvrdi da se ne može meriti ni sa jednim drugim.

Redovni odlazak u salu za vežbanje u Emininom slučaju dao je fantastične rezultate, ali nije samo to dovelo do njenog besprekornog izgleda u petog deceniji.

#related-news_0

Dnevna rutina Emine Jahović u velikoj meri odgovorna je za to što njeno lice sjaji, a na telu nema ni trunčicu sala. Jutros je ona tajnu svog dobrog izgleda podelila sa fanovima, a mi vam je prenosimo u celosti.

View this post on Instagram

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

„Započnite dan jednim šumećim vitaminom C. Posle 20 minuta do pola sata, popijte sveže isceđen celerov sok sa jednim limunom, pola kašičice organske kurkume u prahu, pola kašičice organskog đumbira u prahu i jednom kašičicom maka pudera”, napisala je Emina pa u produžetku dodala:

„U to sve stavite malo svežeg mlevenog bibera, ljute mlevene paprike i malo himalajske soli kako biste aktivirali i pojačali dejstvo napitka. Sve to promešajte i popijte.

Ukoliko nemate celerov sok, počnite dan mlakom vodom i par kapi limuna, u to takođe možete staviti gorepomenute začine.

Posle 20 minuta možete doručkovati ili popiti omiljenu kafu, ali bez šećera, a pogotovu mleka. Trudite se da kafu ne pijete s mlekom.

Ako možete, tu kombinaciju izbegavajte u potpunosti. Ne zaboravite da se krećete. Svakog drugog dana poželjno je raditi sa težinama ili vežbe sa težinom vašeg tela uz smireno i koncentrisano istezanje mišića.

Kardiovaskularni trening obavezno, a posle toga najmanje 20 minuta na biciklu, traci… U danima kad ne vežbate u teretani, pokušajte da odete 60 minuta u šetnju, po mogućstvu brzu, Ili 30-40 minuta trčanja, plivanja ili veslanja na spravi.

View this post on Instagram

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

Tuširajte se normalno, a nakon toga obavezno još minut-dva tuširanja hladnom vodom preko glave i celog tela. Praktikujte da tu naviku steknete pole svakog tuširanja.

Hladna voda aktivira organizam, pomaže nervnim ćelijama da se oporave, podstiče cirkulaciju tela do te mere da kosa postane jača i sjajnija a koža zategnutija i lepša

Tuširanje hladnom vodom na kraju svakog tuširanja, čak i noćnog, nešto je najlepše što sam otkrila i praktikujem u poslednjih godinu dana. Ukoliko imate saunu i steam room, obavezno praktikujte tu vrstu detoksa i znojenja kako biste izbacili toksine iz tela.

Ukoliko nemate saunu, provedite 20 minuta u kadi sa što toplijom vodom u koju ste ubacili neku finu kupku koja sadrži so. So ima neverovatna dejstva na telo, a pogotovu u čišćenju loše energije koju pokupite u toku dana. I naravno, posle toga obavezno tuširanje što hadnijom vodom kratko.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

I još jedan trik. Ukoliko nemate pristup ni sauni, ni kadi, obucite se i utoplite što je više moguće, uđite u auto uključite grejanje na maksimum i ostanite tu 15-20 minuta kako biste se preznojili.

I naravno, tuširanje na kraju što hladnijom vodom. Eto malo saveta… Ima ih još mnogo, ali za početak ovo je moja najvažnija rutina“, zaključila je Emina, a nama nema druge nego da prepišemo.

Foto: Instagram/ yaemina

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram