Džesika Alba sa 42 godine i tri trudnoće izgleda bolje nego ikad – zahvaljujući tome što strogo poštuje ovih 6 pravila

Flight Risk / Backgrid USA / Profimedia

Zahvaljujući ovom jelovniku, glumica ima savršeno telo u 5. deceniji, čak ni nakon tri porođaja, a nema ni grama masti.

Džesika Alba ima 42 godine i telo na kome bi joj mnoge žene pozavidele. Uprkos tome što je rodila troje dece, uspela je da vrati svoju devojačku liniju, a sve zahvaljujući malim koracima koje je uvela u svoju rutinu.

Tvrdi da se ništa ne dešava samo od sebe i da to nije magija već naporan rad.

„Vežbanje je ono što me pokreće. Trening čini moj mozak produktivnijim. Kako starim i i nakon što sam postala mama, prioritet mi je da budem zdravija. Da bih bila zdrava i jaka, bavim se pilatesom, vežbama snage, biljnim obrocima i odmaram se“, rekla je Alba.

Kako izgleda Džesikin zdravstveni plan

1. Vežba dva do četiri puta nedeljno

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Moram da se znojim. Završavam trening kao da sam upravo istrčala maraton. Stvarno mi treba vežba. Osećam se beskorisno ako se ne znojim i ne umorim do krajnjih granica“, spričala je Džesika jednom prilikom

2. Pilates

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Zahvaljujući pilatesu, svaki mišić je došao do izražaja. Nikada nisam mogla da zamislim da je pilates tako dobra vežba. Vežbam sa prijateljima i jako mi je zabavno“, rekla je glumica.

3. Vežbe visokog intenziteta

Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Volim da se krećem, trčim, znojim. Volim da radim čučnjeve pa skokove. Nije mi strano planinarenje, plivanje ili vožnja bicikla – znam da će to lepo oblikovati moje telo“

4. Džesika nije vegetarijanka, ali četiri puta nedeljno jede samo obroke koji se sastoje od biljne hrane

„Četiri dana u nedelji jedem samo biljnu hranu i ne pijem alkohol. Petak, subota i nedelja su dani kada jedem šta god želim“, priznala je glumica.

Džesika je navela da se na njenom meniju nalaze i proteinski šejkovi, a za doručak najčešće jede avokado i poširana jaja, dok tokom dana gricka sveže povrće uz humus ili kokice sa himalajskom solju.

Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

5. Ne jede slatko

Džesika je priznala da ne jede slatkiše i da pokušava da se zasladi samo prirodnim šećerima poput voća ili meda.

Savršenu figuru održava izbjegavanjem slatkiša, iako priznaje da ih je volela. Ova lepa glumica jede samo hranu sa niskim glikemijskim indeksom, redovno vežba. Radi svog zdravlja, odlučila je da iz ishrane izbaci sve žitarice, belo brašno i rafinisane šećere.

HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

6. Kokosova voda je njeno omiljeno piće

„Volim zdravstvene prednosti kokosove vode. Ne pijem druga pića. Pijem kafu, čaj i kokosovu vodu i to je to. Mislim da je hidratacija veoma važna“, prenosi Story.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram