Doktorka je svakog dana jela borovnice – evo šta joj se desilo

Rezultati eksperimenta.

Doktorka opšte prakse, koja je stekla sertifikat za savetovanje o ishrani i prevenciji dijabetesa, odlučila je da jede borovnice nedelju dana zaredom, a na kraju tog perioda za The Healthy otkrila je blagodeti toga voća.

Borovnice nisu samo ukusne već su i izuzetno zdrave. Bogate antioksidansima, vitaminima i vlaknima, borovnice su moćan saveznik vašeg srca, tela i kože .Šolja dnevno ovog voća može da smanji rizik od srčanih bolesti, dijabetesa, a regulisaće i kilažu. Stručnjaci preporučuju sveže, sirove i organske borovnice za maksimalne rezultate.

Tokom eksperimenta koji je trajao nedelju dana, doktorka Patrisia Varakalo je osetila pozitivne promene u energiji, koži i probavi. Tokom tog perioda jela je organske borovnice, koje je stavljala u razna jela. Takođe, konzumirala je preporučenu dozu pune šolje borovnica dnevno.

„Do kraja nedelje osećala sam diskretno, ali neosporno poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Ne sećam se kada sam imala stabilniji nivo energije. Još prijatnije iznenađenje bila je sveža i sjajna koža. Moja probava? Dobra kao i obično”, kaže doktorka za The Healthy.

Foto: Shutterstock

Ipak, istakla je da u poboljšanju opšteg zdravlja bitnu ulogu nisu igrale samo borovnice, već i povećana pažnja prema zdravim navikama uopšte.

„Bez obzira na to, borovnice zaslužuju svoje mesto u svakodnevnoj rutini svih nas“, zaključuje Varakalo.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram