Dijeta uz koju je Jelena Dokić uspela da smrša 53 kilograma

Foto: Instagram/dokic_jelena

U jednom trenutku je imala 120 kilograma.

Uz mnogo odricanja i rada na sebi, bivša teniserka Jelena Dokić uspela je da pobedi gojaznost i unapredi svoje zdravlje.

Dijeta koje se pridržavala, omogućila joj je da povrati svoj prvobitni izgled i skine neverovatan broj kilograma.

Usled viška kilograma, teniserka, koja je igrala za reperezentaciju Srbije i Crne Gore, morala je privremeno da se penzioniše 2014. godine. Međutim pre više od tri godine, Jelena je donela kardinalnu odluku, a to je da poradi na sebi i izgubi kilograme koji su se gomilali, te je u jednom trenutku imala čak 120 kilograma.

Jelena se obratila stručnjaku, rezutati nisu izostali, a na jelovniku se moglo naći preko 70 zdravih i raznovrsnih jela, kod kojih je bila bitna kalorijska vrednost, kao i količina.

Dijeta Jelene Dokić počela je sa velikom motivacijom, nakon koje je uspela da bude ponovo u formi i povrati zdrav životni balans, i da se završi gubitkom od ukupno 53 kilograma.

Primer dijete Jelene Dokić:

Doručak: Hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima i kafa.

Užina: Jagode i grožđe ili sezonsko voće.

Ručak: Mediteranski omlet sa lukom i sirom.

Za omlet vam je potrebno: Šolja listova spanaća, četvrtina crvenog luka iseckanog na kocke, četiri isečena čeri paradajza, četvrtina iseckane crvene paprike, 20 grama drobljene fete sa malim procentom mlečne masti, kašika svežeg seckanog bosiljka, kašika svežeg seckanog peršuna, balzamiko sirće, mlevena paprika.

Užina: Čokoladni puding (80gr | 165 cal | 690kJ).

Večera: Supa od povrća.

***

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram