Mesečeve mene 2023: Uskoro je mlad mesec, vreme za dijetu koja topi 3kg dnevno

Foto: Alla Simacheva / Alamy / Alamy / Profimedia
Foto: Alla Simacheva / Alamy / Alamy / Profimedia

Način da pročistite svoj organizam.

Dijeta mesečeve mene, odnosno Mesečeva dijeta je popularan način da za 24 sata detoksikujete svoje telo, ali i izgubite mali višak kilograma. Velikoj popularnosti ove metode doprinosi činjenica da za samo 24 sata može da se smrša i do tri kilograma. Rezultati će biti dodatno bolji ukoliko pored ishrane uključite i neku laganu vežbu, naročito brzu šetnju. To bi trebalo da ubrza vaš metabolizam i proces detoksikacije.

Pravila

Mesečeva dijeta zapravo je post koji traje 24 sata i to u periodu kad je mlad Mesec. Post podrazumeva da ne uzimate nikakvu hranu, a dozvoljeno je samo da pijete vodu ili neki blag biljni čaj.

Ako vam se čini nemogućim da izdržite ovako rigorozan režim, dozvoljeno je u krajnjem slučaju u post uključite i sveže ceđen sok od voća ili/i povrća (bez šećera i aditiva). Od napitaka su striktno zabranjeni alkohol i mleko, a količina tečnosti koju treba da unesete je, zavisno od vaše telesne konstitucije, 3 i 4 litra.

Inače, eksperimenti su pokazali da ovakvo uzdržavanje od jela daje rezultate i kad se praktikuje u danu punog meseca, ali ni približno efektno kao kad je mesec mlad.

Trajanje Mesečeve dijete

Fasting bi trebalo započeti u trenutku kad Mesec prelazi u novu fazu, odnosno počinje da bude mlad. Tačno vreme kad će se to dešavati do kraja 2023. možete pogledati u tabeli. Satnica se odnosi na Beograd.

Foto: Shutterstock

Kako prebroditi krizu

Ako se nađete u situaciji da ne možete da izdržite glad, popijte veliku čašu soka od povrća.

Jo-jo efekat

Brzo gubljenje kilograma obično sa sobom vuče i brzo vraćanje istih, a nekad i dodatno gojenje na to. Da biste izbegli ovakvu situaciju, važno je da i posle ta 24 sata nastavite da se hranite lakšom hranom i da ne preterujete.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram