Doručak slavne nemačke naučnice koji obnavlja ćelije

doručak; krem
Foto: Wavebreak / Profimedia

Nemačka biohemičarka Johana Budvig otkrila je način detektivanja masnoće u krvi, shvatila je važnost esencijalnih masnih kiselina za zdravlje - pa je na osnovu svojih otkrića razvila metodu kojom se ljudi koriste ne bi li uravnotežili narušenu električnu ravnotežu ćelija i sprečili pojavu mnogih bolesti.

Slavna nemačka naučnica Johana Budvig uvidela je da pojedine namirnice mogu preventivno da deluju na pojavu kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, nekih vrsta raka i mnogih drugih bolesti, piše Zadovoljna.hr.

Upravo zato osmislila je recept za krem koju je preporučljivo konzumirati ujutro neposredno nakon buđenja. Budvig krem zasniva se na lanenim semenkama, ulju od lanenih semenki i svežem kravljem siru.

Lanene semenke najbolji su izvor omega-3 masnih kiselina koje u kombinaciji s proteinom poput nemasnog sira stvaraju jedinjenje lipoprotein od kojeg su napravljene membrane naših ćelija.

Recept

4 kašike svežeg zrnatog sira
2 kašike organskog lanenog ulja
1 kašika lanenih semenki
voće i orašasti plodovi po želji

Priprema

Kako biste dobili optimalne rezultate, potrebno je dodavati sastojke po tačno određenom rasporedu.

Pročitajte još:

U posudu stavite sveži sir, prelijte ga lanenim uljem i dobro pomešajte štapnim mikserom sve dok ne dobijte kremastu teksturu, a celokupno ulje nije sjedinjeno sa sirom. Smesu prelijte preko lanenih semenki koje ste prethodno samleli. Ručno promešajte sastojke, pa preko svega dodajte komadiće voća poput banana, šljiva, šumskih bobica i nekolicine orašastih plodova poput oraha i badema.

Budvig krem pojedite najkasnije 20 minuta od kada ste ga pripremili.

Laneno ulje je kvarljivo, pa ga treba čuvati u frižideru pre upotrebe. Takođe, nemojte kupovati laneno ulje koje nije u prodavnici čuvano na hladnom mestu. Ne jedite Budvig krem s drugim izvorima belančevina i masti, već kao zaseban obrok. Ne pripremajte veće količine – uvek napravite svež krem pre konzumacije.

Doručak mogu jesti i osobe koje imaju rak ili neke druge bolesti, ali bi se pre trebalo da se posavetuje sa svojim lekarom o količini sastojaka i učestalosti konzumacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram