Zavirite u bungalov na litici za koji je Bred Pit dao 40 miliona dolara

bred pit
Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Zdanje je dizajnirano 1918. godine.

Bred Pit bira samo najbolje. Zato i bungalov koji je nedavno kupio nikako nije običan. U pitanju je istorijska građevina smeštena na litici uz more.

Poznato je da je Bred zaljubljenik u arhitekturu, pa ne čudi mnogo što je izdvojio čak 40 miliona dolara za zdanje Carmel Highlands, poznato i kao kuća D. L. Džejmsa, nazvana po piscu koji je naručio njen dizajn 1918.

Smešten u Kaliforniji, ovaj bungalov je dizajnirao Čarls Samner Grin, koji je zajedno sa svojim bratom Henrijem imao uticajnu arhitektonsku firmu 20. veka, poznatu po vrhunskim bungalovima.

Nova Bredova kuća se zahvaljujući prirodnim materijalima od kojih je sačinjena stapa sa okolnim liticama. Popločan krov inspirisan Mediteranom i lučni prozori, kao i panoramski pogled na Tihi okean daju poseban šmek eksterijeru, piše architecturaldigest.

A unutra poseban detalj su motivi galebova, morskih algi i školjki utkani u enterijer.

Arhivske fotografije snimljene 1997. godine zabeležile su unutrašnjost kuće, pa se vidi da dominiraju lukovi, vrata od svetlog drveta, duga ogledala ugrađena u zidove, mermerni kamini i drugi rustični elementi.

Pritom, kako piše eonline, veliki glumac je tokom godina kupio i rezidencije u Holivudu, na Majorki, u Njujorku, Nju Orleansu, a u svemu se izdvaja zamak Miraval na jugu Francuske koji je uzeo dok je bio u braku sa Anđelinom Džoli.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram