Viseće fotelje – trend za dnevnu sobu koji voliš ili mrziš

Foto: Shutterstock

Viseće fotelje su već dugo jedan od najpopularnijih komada nameštaja za dom, ali smo navikli da ih vidimo u dvorištima ili na terasama. Međutim, sada je u trendu da ove fotelje postavite u dnevnoj sobi. Nekima se to dopada, dok drugi misle da takvom detalju nije mesto u zatvorenom prostoru.

U uglu dnevne sobe, viseća fotelja odnosno ljuljaška će uspešno zameniti onu klasičnu, a istovremeno će dati dinamiku prostoru, piše Living.hr.

Prva viseća ljuljačka u enterijerima se pojavila 1968. kada je slavni komad dizajnirao finski dizajner Eero Aarnio. Danas viseće fotelje dolaze u svim oblicima i veličinama, a dostupne su i varijante s postoljem.

*

*

Postale su jako popularne. To nije iznenađujuće. Udobne su, izgledaju sjajno i unose malo zabave u enterijer.

Ljuljaške se najčešće nalaze u dnevnim boravcima, spavaćim sobama ili dečjim sobama. Obično zamenjuju tradicionalnu fotelju. U spavaćoj sobi mogu čak i zajeniti krevet. Idealno su mesto za odmor i opuštanje.

*

 

View this post on Instagram

 

Објава коју дели Nic (@painted_goose)

*

Mogu se pričvrstiti na grede pomoću kuka ili na plafon. Većina kućnih visećih fotelja ima nosivost od 60-120 kilograma.

Ukoliko razmišljate da neku uklopite u svoj dom, odaberite prirodne materijale koji se lako kombinuju sa drugim detaljima. Uz jastučiće, tepihe i biljke daće vašem domu osećaj ušuškanosti i udobnosti.

*

***

Bonus video: Luvr – najveći muzej na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram