VIDEO Presladak stan na Zvezdari u 35 kvadrata ima baš sve – čak i spavaću sobu

Foto:Privatna arhiva

Dokaz da je sve u dobroj ideji i rasporedu.

Kada bih ja ušla u ovaj stan pre renoviranja, u fazi pre kupovine nekretnine, verovatno bih podigla obrvu, coknula i rekla – svašta, pa ko će ovo da kupi? Ana Vukmanović je pak na prvu loptu videla potencijal u tom prostoru na odličnoj lokaciji.

Foto:Privatna arhiva

U glavi je odmah imala kompletnu transformaciju, rušenje nekih zidova, a ono što je u prostoru bilo zadato – zamislila je potpuno drugačije.

Danas je taj njen stan jedan od najboljih u koje sam ušla – mali, ali potpuno funkcionalan i u njega su stale dnevna i spavaća soba, hodnik, kupatilo i kuhinja. Plus u dnevnoj sobi je odvojen deo trpezarije.

Foto:Privatna arhiva

„Pre pet godina ukazala se prilika da povoljno kupim stan na dobroj lokaciji. Mama je uskočila sa finansijama i kupile smo ga. Stan je bio u izvornom stanju, ništa nije ulagano u njega godinama, ali ja sam gledala samo zidove i raspored. Odmah sam videla da od male kvadrature 35m2, mogu da napravim sladak mali, ali komforan stančić“, priča Ana.

Od kuhinje je rešila da napravi spavaću sobu, a od male ostave kuhinju. Tako je dobila dvosoban stan.

Kuhinja je pretvorena u spavaću sobu, Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

I tada, pre pet godina, je bilo teško naći dobre izvođače radova, pa su ona i suprug angažovali majstore samo za nešto što sami nisu mogli da urade.

„Suprug i ja znamo dosta toga da radimo, pa smo rešili da zavrnemo rukave. Deca su se trudila da pomognu koliko mogu. Uživali su kad im damo neki zadatak.

Foto:Privatna arhiva

Majstori su radili grublje radove. Mi gletovanje i krečenje. Kum je uskočio oko struje. Brat oko guljenja zidova. Svi smo vredno radili. Stan je kroz neko vreme počeo da ima obrise doma kakvog želim. Naravno, vodu i keramiku su radili majstori. Parket takođe. Renoviranje je trajalo tri meseca, pošto smo gomilu stvari radili sami“, priča ona za naš portal.

Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

Kada je enterijer u pitanju, tu je situacija bila specifična jer je Ana žena kreativa. Od malena njeni talenti su višestruki, ima odlične ideje, ali i ruke koje te ideje mogu da pretvore u realnost. Tako je nastala i njena Instagram strana Šara rukotvorine.

„Ideje sam skupljala sa svih strana. Trebalo je stan srediti da bude jednostavan i da ne premaši naš budžet. Zadržala sam stare garnišne, sto, stolice i goblene. Sve sam prefarbala i iskoristila. Gobleni su zauzeli mesto u kupatilu. Htela sam da izgleda nesvakidašnje. Kuhinju smo naručili, ali smo je sklapali sami. Tu smo isto uštedeli. Nameštaj sam tražila na više mesta i čekala popuste. Zavese sam šila sama. Slike na zidovima su moje fotografije sa putovanja, koje sam uramila. Ogledalo u predsoblju sam pravila od grančica koje sam skupljala na plaži.

Foto:Privatna arhiva

Sa malim budžetom smo uspeli da renoviramo sve u stanu“, zaključuje Ana.

Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

Rezultat je mali, funkcionalan stan koji je ušuškan, prijatan i ima atmosferu koja prosto traži uživanje. Plus tu su neobični, pažljivo osmišljeni detalji.

Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

Ono što je Anino oko videlo u startu,  njena kreativnost i renoviranje zajedničkim porodičnim snagama su dokaz da dobar raspored i ideja, i uz ograničen budžet mogu da naprave čudo.

Evo i video snimka ovog stana:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram