U jednom od najlepših stanova u Nemačkoj živi Beograđanin

igor josif Foto: Instagram/igorjosif

Najveće zvezde u ovom stanu su - biljke.

Igor Josifović je Srbini koji živi u Berlinu. Njegov nalog @urbanjungleblog na Instagramu prati 1,2 miliona ljudi, a blog Happy Interior iza kojeg stoji ima jako zanimljive tekstove o enterijeru, dizajnu, putovanjima, ali i kućnim biljkama.

Njegov stan je prava oaza modernog dizajna, svedenih, ali efektnih detalja gde su najveća zvezda biljke.

„Biljke su me pratile i kroz detinjstvo. Sećam se maminog stana s velikim biljkama koje su krasile sobe. Tako da sam ubeđen da su biljke, onako tajanstveno, postale deo mene. Meni su biljke u enterijeru jako drage jer imam utisak da tek s biljkama prostor zaživi i odaje neku čarobnu relaksiranu atmosferu. Kao mala oaza u domu! A da ne spominjem i činjenicu da biljke poboljšavaju klimu u stanu tako sto pročišćavaju vazduh koji udišemo“, rekao je Igor za Gradnju.

Ako malo bolje pogledate fotografije s njegovog Instagrama, videćete da je dosta uloženo u ključne komade – kvalitetnu modularnu, mekanu sofu, luster, stolicu, ali da je prostor rasterećen viškova i da ključnu ulogu u lepoti prostora daju biljke i mnogo svetla. Relativno skoro je reanžirao svoju spavaću sobu u kojoj je zadržao kožnu sofu brazilskog dizajnera koji se zove Percival Lafer, ali je nabavio i novu mekanu, kako je napisao „savršenu za gledanje Netflix serija“ koju potpisuje Vetsak.

Mali balkon je savršen za kafu posle posla i odličan je primer kako da iskoristite prostor ako imate sličnu.

U spavaćoj sobi prioritet je udobnost – mekana posteljina i jastuci, a detalji koji se ističu su u japandi stilu.

Kuhinja u stanu je maksimalno iskorišćena, svetla, ušuškana i prosto poziva na pravljenje neke klope za prijatelje.

Još jedan fenomenalan detalj je tepih u hodniku, koji potpisuje Edelgrund. Ovi tepisi se prave ručno, po porudžbini i istovremeno su minimalistički i ataraktivni.

Mi smo oduševljeni. Kako se vama dopada?

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram