Trikovi Francuskinja za šik stan kao iz časopisa

Foto: Andreas von Einsiedel / Alamy / Alamy / Profimedia

Suptilne promene koje će preobraziti vaš dom.

Kada je u pitanju preuređenje doma, nema potrebe da sklonite svako umetničko delo sa vašeg zida ili da prodate sav nameštaj. Ako žudite za domom koji je inspirisan Parizom, tajna je u suptilnim dodacima koji će učiniti da se izgled vašeg doma i te kako razlikuje od uobičajenog.

Ispod se nalazi naših osam omiljenih trikova za stilizovanje koje su odobrile Francuskinje i koje mogu učiniti da vaš dom izgleda šik i sofisticirano, bez potrebe da krećete od nule.

Nadogradite svoj sto za kafu šik tacnom

Svima je potreban odličan poslužavnik za postavljanje stvari kao što su časopisi, daljinski upravljači i podmetači za stočiću za kafu. Priuštite sebi veliki moderan komad koji je napravljen od bezvremenskog materijala kao što je mermer.

Koristite pepeljare kao podlogu za sveće

Ako imate obimnu kolekciju starih kristalnih pepeljara iskoristite ih kao činijice u koje ćete smestiti vaše omiljene sveće. Možete ih držati na noćnom ormariću, radnom stolu ili stoliću za kafu. Preko noći one mogu poslužiti da u njih staviti prstenje ili minđuše.

Bacite papirne podmetače i naručite prave

Papirni podmetači koji krase vaš sto za kafu vas možda podsećaju na noćne izlaske sa vašim prijateljima ali definitivno nisu šik. Ne morate zauvek da se oprostite od njih ali bolje uložite u novac u one koji su napravljeni od čvršćeg materijala jer će vam oni sigurno duže trajati.

Prikažite šibice kao dekor

Dodajtu u svoj stan atmosferu Francuskinje koje je puno proputovala tako što ćete pokazati vašu kolekciju šibica iz celog sveta. Sledeći put kada izađete na večeru jednostavno tražite šibice od zaposlenihi i pitajte da ih ponesete sa sobom. Nakon par meseci izložite ih u slatku posudu za sitnice i eto sjajnog početka razgovora kada vam neko dođe.

Naslonite slike na zid umesto da ih kačite

Umetnost naslanjanja je ključna za Francuskinje jer govori “Pokušavam, ali ne pokušavam”. Dobra stvar ovoga je što ne morate da zakucavate još jedan ekser u vaš zid.

Uzmite slatke peškire za ruke

Ne morate praviti nikakve promene u vašem kupatilu, dovoljno je da uzmete set šarmantnih peškira za ruke. Ovo je jedna od onih sitnica za koju ne morate potrošiti mnogo novca a uneće dozu luksuza u vaše kupatilo.

Obnovite staru lampu

Abažuri sa raznim printovima su već godinama popularni tako da bez muke možete naći onaj koji vama odgovara. Ako imate stonu ili podnu lampu koju bi trebalo malo osvežiti, razmislite o tome da kupite abažur sa naborima ili nekim natpisima.

Kupite umetničke slike za malo para

Nijedan dom Francuskinja ne bi bio potpun bez nekih originalnih umetničkih slika. Da biste nabavili tako nešto, posetite lokalne buvlje pijace, starinske prodavnice koje prodaju polovan nameštaj kao i studentske izložbe.

Bonus video: Kako da uredimo i pripremimo terasu za proleće

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram