Tri trenda u dizajnu enterijera za 2022. godinu

dizajn enterijera
Foto: kamlesh parate / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada biste angažovali pet dizajnera enterijera da vam pomognu da uredite svoj životni prostor, male su šanse da bi se oni složili oko bilo čega. Ipak, ponekad se i među ovim profesionalcima stvori određeni konsenzus oko pojedinih trendova koji se tiču uređenja enterijera, zbog čega danas mogu da se izdvoje oni koji su trenutno aktuelni u svetu.

Maksimalizam

Minimalizam je dugo godina bio prvi izbor dizajnera enterijera i njihovih klijenata, ali su se poslednjih godina stvari izmenile. Sada su ponovo u modi jarke boje, višak detalja, repeticija šara i kombinovanje stilova iz različitih era. Za razliku od minimalizma, maksimilizam izgleda drugačije u različitim domovima. To je zbog toga što on mnogo više od minimalizma dozvoljava ljudima da kroz izbor i razmeštaj nameštaja i drugih elemenata enterijera izraze svoju ličnost.

Krivine

Stručnjaci za uređenje prostora su složni da oštri uglovi nisu u modi poslednjih godina. Ljudi radije biraju nameštaj sa krivinama, pre svega zbog toga što je on lakši za oko od preterano uglastog nameštaja i pruža im osećaj sigurnosti. Uostalom, ako se zapitate da li biste se relaksirali uz knjigu u uglastoj ili fotelji sa krivinama, biće vam jasno zašto je ovo drugo danas, kada su mnogi i dalje pod stresom zbog pandemije, aktuelan trend, piše City Magazine.

Višenamenske prostorije

Živimo u eri masovnog rada od kuće, što je ostavilo traga i na dizajn enterijera. Sada više nije moguće da svaka soba u vašem domu ima samo jednu ili par funkcija.

Ponekad je potrebno da u istoj sobi spavate, vežbate i radite. Ipak, stručnjaci preporučuju da svoju privremenu (ili stalnu?) kancelariju izmestite u trpezariju, kako biste uvek imali bar jedan prostor za odmaranje, a jedan isključivo za aktivnije trenutke tokom vaše svakodnevice.

BONUS VIDEO: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram