Tanjin stan u Pržnom je prava jadranska lepotica – zar ne biste voleli da ste sad ovde?

Foto: Privatna arhiva

Kada usred zime vidite more, ne možete da ne uzadhnete i ne kažete – želim se izmestiti tamo do proleća. Ako je to more Jadransko, onda vam se istog trena nos i duša ispuni starim dobrim mirisom.

Iako nam primorje uopšte nije blizu, postoje ljudi koji nam preko društvenih mreža donose Mediteran cele godine. Jedna od njih je Tanja Sekulić, čije enterijere volimo da vidimo. Ova Podgoričanka nas je već primala u svoj dom, pa smo već prikazali kako je uredila stan u Podgorici. A sada smo je posetili u njenom stanu na Mediteranu.

Dom u koji smo zavirili nalazi se u Pržnom i ima 72 kvadrata. Prostran i proznačan, stan je pun sunca, boja peska i morskih detalja, a iz njega pogled puca direktno na pučinu. Po tome kako je kombinovala boje i detalje, moglo bi se pomisliti da se Tanja bavi enterijerom, ali to nije ni blizu istini.

Foto: Privatna arhiva

„Ne mogu reći da me uređenje enterijera oduvek zanimalo. Suprug i ja već 20 godina vodimo IT firmu u Podgorici. Onog momenta kada smo kupili naš stan, počinje i moja velika zainteresovanost za enterijer“, priča nam ova Podgoričanka, koja je uživala u opremanju doma za porodicu.

„Gledala sam da ga prilagodim svim članovima – troje dece i dva kućna ljubimca. Imala sam tonu časopisa za uređenje enterijera tada. Danas je sve mnogo lakše, tu su razni Instagram profili, a i Pinterest, tako da je mnogo lakše doći do nekih ideja“, kaže.

Naravno, nemoguće je ne primetiti da je ovaj enterijer na moru inspirisan, logično – morem.

View this post on Instagram

A post shared by SavrseniDom (@savrseni_dom)

„Kako drugačije opremiti stan na moru nego u mediteranskom stilu“, šaljivo će na našu opasku.

Stan na moru kupili su pre osam godina i onda je počela da sklapa pazl.

„I sada bih ga manje-više isto opremila, što mi samo govori da sam od početka imala jasnu sliku šta želim od stana na moru. Birala sam nameštaj svetlih tonova, sem kuhinje, a sa detaljima sam se potrudila da prostoru dam taj mediteranski šmek“, opisuje nam kako je birala nameštaj i boje.

Foto: Privatna arhiva

Inače, Tanja kaže da ne voli da daje mnogo novca za nameštaj, već da se i s manjim budžetom može postići vrhunski efekat.

„Ne bežim od radnji kao što je IKEA i Jysk. Cena odgovara tom kvalitetu, a meni se svaki komad koji sam kupila kod njih pokazao kao dobar. Često i objavljujem ono što nađem, posebno ako je nešto povoljnije“.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Zavese sam izbegla jer imamo divan pogled na more i to nisam htela nipošto da zaklonim. Od nameštaja, sam odabrala baš najneophodnije, jer nisam želela da zatrpam prostor. Ono što posebno volim, pardon volimo, jeste foteljica za ljuljanje“, priča nam šta joj je sve u domu važno.

I pre nego što nam ju je pomenula, mi smo baš hteli da znamo sve o stolici za ljuljanje s pogledom na more.

„Iako svi ukućani vole da sede na njoj, zna se da je to kutak rezervisan za mene.“

Foto: Privatna arhiva

A terasa – terasa je poput plaže – plavi ligeštuli na prostirci boje peska.

Foto: Privatna arhiva

„Najviše uživamo na terasi i tu je u planu da se donesu još neke biljke, zasad su tu maslina, ruzmarin, lavanda, a pridruziće im se jedno drvo limuna i fortunele.

Foto: Privatna arhiva
View this post on Instagram

A post shared by SavrseniDom (@savrseni_dom)

U stanu ima razne sitnice i puno biljaka. U jednom kutku baškari se jadranska lepotica koja obožava sunce.

Foto: Privatna arhiva

„Na moru je lako sa dekoracijom, dovoljna je i grančica masline u lepoj vazi, par sukulenata, neki dobar akvarel na zidovima sa morskim motivima i već imate potpuno dekorisan prostor.“

Foto: Privatna arhiva

Kaže da joj je najbitnije da je prostor potpuno prilagodila porodici…

„Prozračan je i nekako opuštajuć, tako da pored čitavog leta koje provedemo na moru, često i zimi vikende provodimo dole.“

Foto: Privatna arhiva

Pažljivo odabrani detalji Tanjin stan čine toplim i kaže da najčešće fokusira na sitnice.

„Više ću se zadržati na odabiru neke biljke ili detalja nego možda na nekom većem komadu, poput komode. Mislim da detalji daju pravi šmek svemu“, kaže Tanja.

Kupatilo nije veliko, ali je moderno, sa staklenom tuš-kabinom i okruglim ogledalom u koje je instalirana led rasveta.

Foto: Privatna arhiva

Deo dekora u svom stanu napravila je sama – aranžmane, tererijume, akvarijume.

View this post on Instagram

A post shared by SavrseniDom (@savrseni_dom)

„Radim i ‘peble art’ slike s kamenčićima. To sve može za male pare da se napravi – skoro sam napravila terarijum od biljaka koje sam našla dok sam šetala u šumi“, priča nam Tanja, koja deli DIY projekte na Instagramu.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram