Super razlog da u veš mašinu staviš tabletu za pranje sudova

veš mašina
Foto: Gpointstudio / ImageSource / Profimedia

Ako želite da svoju veš mašinu očistite lako, jeftino i efikasno, tu je jedan koristan trik.

Jesi li ikada temeljno očistila svoju mašinu za veš? Ako ne, svakako bi to trebalo učiniti jer se ostaci masnoće i prljavština brzo nakupljaju, a poosebno ispod gume. To može uzrokovati neugodne mirise i skratiti životni vek mašine, ali može biti i leglo bakterija svih vrsta.

Kako se u tvojoj mašini za pranje rublja ne bi pojavila ružna crna prljavština, trebalo bi da redovno uklanjaš ostatke iz nje. Međutim, za to ti nije nužno potrebno posebno sredstvo za čišćenje, nego nešto što većina nas već ima u kući: tableta za mašinu za sudove.

Kako očistiti veš mašinu tabletom za sudove?

Za čišćenje prljavih tanjira, pribora za jelo i slično obično koristimo tablete ili prašak za mašinu za sudove. Međutim, ovi proizvodi podjednako su efikasni u čišćenju ostataka prljavštine u veš mašini. Kao bi očistila veš mašinu, stavi u nju dve tablete za pranje sudova svake dve do tri nedelje kako bi je temeljno očistila. Stavi tablete direktno u bubanj, a zatim (sa zatvorenim vratima) dolij dodatnu vodu kroz odeljak za deterdžent sve dok ne bude malo iznad nivoa donje ivice otvora. Tablete takođe možeš prethodno otopiti u toploj vodi, a zatim ih uliti ili upotrebiti prašak za mašinu za sudove. Zatim uključi mašinu na 90 stepeni, piše 24sata.hr.

BONUS VIDEO: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram