Saveti i trikovi da učinite svoj dom udobnijim

uređenje doma
Foto: Astronaut Images / Caia Image / Profimedia

Od čupavih jastuka do somotskih kauča, pa do pletenih prekrivača, cilj je stvoriti teksture koje su vama privlačne na dodir.

Mnogi od nas žele da od doma naprave mirnu oazu koja je stvorena za uživanje i odmor. Pre svega, tražimo udobnost koju ništa drugo ne može da zameni. Najbolje je od svega je što nam za više udobnosti ne treba mnogo ulaganja, samo mašte, kreativnosti. Pre svega, definišite šta za vas predstavlja udobnost i izaberite svoje omiljene boje.

Kada je u pitanju vaš dom, teksture koje vas privlače treba da budu u fokusu. Težimo ka osećaju koji će popraviti raspoloženje u trenu, čim zauzmete svoj kutak za uživanje. Da biste stvorili željeni osećaj udobnosti, dizajneri savetuju da pomešate nekoliko tekstura na svojoj garnituri ili kauču.

Od čupavih jastuka do somotskih kauča, pa sve do pletenih prekrivača, cilj je stvoriti teksture koje su vama privlačne na dodir. Ciljajte na tri do četiri teksture, da bi prostor ostao organizovan.

Tepisi na sjajan način povezuju sobe i daju lični pečat svakoj prostoriji. Možete ih naći u raznim desenima i bojama i pritom veoma su udobni i možete po njima da hodate bosi, što je pravo zadovoljstvo. Birajte kvalitetne tepihe koji su laki za održavanje i koji će godinama trajati. Tepisi pomažu da se izgled prostorije oživi ili promeni, bez dodatnih ulaganja.

Dodajte prekrivače. Svakom krevetu je potrebna posteljina i jorgan, ali ako dodate mekani prekrivač ili ćebe, vaša spavaća soba će dobiti sasvim drugačiju formu. Ovo je još jedan dizajnerski trik koji utiče na to da krevet izgleda udobnije i privlačnije, pišu na sajtu Mogu ja to sama.

Sobne biljke na pravi način mogu da osveže vaš prostor i da učine da prostorija izgleda udobnije. Učinite dom ugodnijim za život uz dodavanje novih biljaka. Lepo je i jednostavno, a neke kućne biljke zahtevaju minimalno održavanja.

Kućni ljubimci će definitivno doprineti da se bolje osećate kod kuće više od bilo kog komada nameštaja. Uz njih ćete biti zadovoljniji kada kročite u svoj dom. Posle napornog i dugog dana, oni vam mogu vratiti osmeh na lice. Kada sednete da odmorite, kreće maženje koje će vas sasvim osloboditi od stresa.

BONUS VIDEO: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram