Rešite se smrada od psa u kući uz pet jednostavnih trikova

Dom i dizajn 26. jan 202207:57
kućni ljubimci
Foto: Grace Chon / ImageSource / Profimedia

Činjenica je da psi ne mirišu uvek lepo. Psi imaju svoj miris i nekada on nije prijatan. Još veći problem od toga je kada se taj miris uvuče u nameštaj i kuća vam trajno smrdi na psa. Srećom, postoje trikovi uz koje se možete rešiti tog smrada.

Parom očistite tepih

Čišćenje tepiha parom jedan je od najboljih načina da se rešite psećeg smrada. Na tržištu postoji mnogi parnih čistača, u neke ide samo voda, a u druge u deterdžent, na vama je da izaberete koji vam najviše odgovara.

Prebrišite pod rastvorom sirćeta

Drvene podove, kao i one druge prvo treba pomesti, a zatim obrisati krpom natopljenom u sirće. Naime, alkoholno sirće neutrališe mirise, kako nove tako i one ustajale. Za rastvor pomešajte jednake količine sirćeta i vode u kanti i namočite krpu i prebrišite podove. Pustite da se osuši.

Pospite sodu bikarbonu

Soda bikarbona reaguje s kiselim mirisima poput onog pseće mokraće. Zbog toga izvrsno neutrališe taj miris. Posebno je ovo dobar trik za tkanine. Sodu treba posipati po tkaninama koje ne možete oprati i ostaviti je da odstoji preko noći. Ujutro samo treba obrisati višak sode bikarbone mokrom krpom ili papirnatim ubrusom. Možete je i usisati, piše N1.

Operite prekrivače

Ako na nameštaju imate prekrivače i navlake koji se mogu skinuti i oprati, to i uradite, jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje.

Kupajte psa

Redovno kupajte psa. Posavjetujte se s veterinarom oko toga koliko često psa treba kupati i to poštujte. Osim toga, nakon kupanja se pas mora potpuno osušiti jer je vlaga idealna za razvoj bakterija odgovornih za smrad, piše Family Handyman.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram