Ovaj penthaus u Kneza Miloša je dokaz da rušenje jednog zida nekad vredi više nego kupovina novog stana

Foto: Super Prostor

Stan se nalazi na poslednjem spratu novoizgrađenog kompleksa u Kneza Miloša. Izvorno, penthaus se sastojao od tri spavaće sobe i dnevne zone nedovoljne veličine za stvaranje kvalitetnih ambijentalnih celina. U skladu sa potrebama investitora, ukidanjem jedne spavaće sobe, dobijena je veća dnevna zona i na taj način ostvaren je pun potencijal stambenog prostora.

U prostoru koji je dizajnirao arhitektonski studio Dello. u saradnji sa Milicom Tasić, preovlađuju topla paleta boja, svetli tonovi hrasta, sa kontrastnim detaljima u crnoj boji. Dominantan materijal je furnirani medijapan u natur ulju. Sveden kolorit obogaćen je dekorom, dizajnom rasvete i upotrebom različitih materijala i tekstura, piše Super Prostor.

Specifičnom organizacijom dnevne sobe omogućen je pogled na grad, a ujedno i komunikacija sa ostatkom dnevne zone. Biblioteka, sa svojim detaljima, daje ovom prostoru dinamičan karakter.

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

Kuhinja je u svetlim tonovima, sa mermernom pločom i kuhinjskim ostrvom.

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

U noćnoj zoni korišćene su svedene forme i svetli tonovi.

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

Walk-in plakar bio je veliki izazov i u kreativnom i u izvođačkom smislu, s obzirom na to da je saglediv iz hodnika, a istovremeno veoma uzak.

Foto: Super Prostor

Frontovi plakara izrađeni su od transparentnog toniranog stakla, a korpusi od furniranog medijapana u natur ulju. Postavljanjem ogledala i uvođenjem LED rasvete unutar plakara, stvorena je iluzija veće i dubine i širine prostora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram