Najlepši uskršnji detalji koje možete da kupite u Srbiji: Kuću pretvaraju u bajku, a ne koštaju mnogo

Dekoracija Foto: Shutterstock

Kreativci iz Srbije već uveliko spremaju ukrase i dekoraciju za praznike. Pronašli smo neke uskršnje detalje za dom koji će "podići" svaki enterijer, a možete ponosno da ih držite izložene tokom cele godine.

Najlepše strane svakog praznika su dekorisanje doma i bogata trpeza. Kada je u dekoracija stola za Uskrs u pitanju, sve to postoje još lepše jer ovaj praznik odlikuje “eksplozija” boja.

Najčešći motivi na stolu za ovaj praznik su zečevi, pilića, uskršnja jaja i cveće, ali postoji još mnogo kreativnih ideja kako da ukrasite trpezu za jedan od najvećih hrišćanskih praznika.

Uskrs
Foto: Jiri Hamhalter / Alamy / Alamy / Profimedia

Dekoracija stola za Uskrs

Dekoracija stola za Uskrs treba da odražava vaše raspoloženje. Da li želite da bude prilagođeno deci ili ciljate na nešto kreativnije, sofisticiranije i originalnije? Bez obzira na temu, pogledajte ideje koje vam donosimo u nastavku.

Stavite cveće na sredinu stola

Lale su savršeno cveće za uskršnju dekoraciju jer su jeftine, dostupne u većini cvećara ili kod uličnih prodavacai nisu vam potrebne nikakve posebne veštine aranžiranja cveća. U zavisnosti od boje tanjira ili stolnjaka, možete uklopiti lale u dekoraciju. Ako odsečete dno stabljika pod uglom i menjajte vodu na svakih nekoliko dana, trajaće vam najmanje nedelju dana.

Pastelne boje za dašak luksuza

Za one kojima je proleće omiljeno godišnje doba, neka izaberu boje koje priliče upravo ovom godišnjem dobu. Pastelne boje deluju raskošno i glamurozno i dodaće malo luksuza vašoj dekoraciji.

Ne morate trošiti mnogo novca – možete kupiti svetlo plave ili svetlo roze salvete i iskoristiti beli stolnjak koji sigurno već imate. Na sto možete staviti vazu u kojoj su kale i dobili ste savršenu uskršnju dekoraciju.

Rustika kao glavni motiv

Ako volite prirodu i rustični stil, možete uredi i vaš sto na taj način. Uzmite sveže ili osušeno lišće i samo ga stavite na sto. Takođe možete ubrati nekoliko grana iz dvorišta i staviti ih u neku zanimljivu vazu. Prednost ove dekoracije je što ne košta skoro ništa, a učiniće da vaš uskršnji sto odiše prirodom.

Neutralni tonovi

Jedan od najvećih trendova kada je u pitanju uređenje doma su definitivno neutralni tonovi. Ovaj trend zbog toga nije zaobišao ni uskršnje dekoracije. U korpi od nekog prirodnog materijala stavite buket lavande, jaja, i nekoliko zečeva koje možete napraviti ili kupiti. Gledajte da jaja izgedaju što prirodnije, odnosno da nisu previše ukrašena ili obojena.

Venac od uskršnjih jaja

Od uskršnjih jaja možete napraviti veliki venac. Najbolja opcija je da ga napravite od papirnih jaja u pastelnim ili jarkim bojama koja ćete zalepiti za grančicu. Venac možete napraviti i od pravih jaja i staviti na sredinu stola.

Prazne ljuske od jaja

Prazne ljuske od jaja takođe možete iskoristiti za različite ukrasne ukrase. Bitno je da većina ljuski bude očuvana i da ima otvor na vrhu. Prazne ljuske od jaja možete iskoristiti kao malu vazu za cveće, kao svećnjak ili ljusku možete napuniti zemljom i staviti neke male biljke.

Evo nekih dekorativnih, ali i primenjenih detalja za kuću koje smo pronašli u susret Uskrsu.

Ikea stalak za posluženje

Foto: ikea.com

Zara home podmetač za sto

Foto: zarahome.com

Shara rukotvorine – laneni stolnjak i raner

Foto: Instagram/shara_rukotvorine

Coin Casa stakleno postolje za kolače koje može da posluži i za jaja

Foto: coincasa.rs

H&M Dve salvete

Foto: hm.com

Ena jaje s ušima

Foto: ena.rs

Kilkklak zeka na biciklu

Foto: kliklak.rs

Jysk ukrasna korpa

Foto: jysk.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram