Najlepše planinske kućice u Srbiji u koje možete da pobegnete za Novu godinu

Foto: Shutterstock

U ovim prizorima uživaju i oni koji ne vole da vide zimu ni na fotografiji.

Svako ima svoju viziju idealnog zimskog doma, ali retko ko može da ostane ravnodušan na kućicu od drveta zavijenu snežnim pokrivačem.

Kamin koji pucketa, cimet koji miriše, karirano ćebe… Romantika takvih slika izmešta nas u zimsku bajku, a mi imamo nekoliko predloga kako da tu sliku oživite ovih dana.

Kako u gradu neće biti skoro snega, evo predloga gde biste mogli da pobegnete od gradske vreve i uživate u toplim planinskim kućicama sa pogledom od milion dolara.

Šejn Kopaonik

Odličan izbor ako vam je potreban mir i ako želite da provedete kvalitetno vreme sa prijateljima ili porodicom.

Ova kućica nalazi se na 4,4 kilometra od ski centra planine. Drvena kućica ušuškana u šumi, van turističke zone sastoji se iz četiri nivoa i odložena je drvetom i kamenjem. Na poslednjem spratu nalazi se prostrana drvena terasa s koje se pruža pogled na čitavu planinu.

U vili se nalazi i veliki dnevni boravak sa velikom kuhinjom, kaminom, zimskim dnevnim boravkom i pogledom na Prokletije iz jednog dela kuće. Na raspolaganju je sedam spavaćih soba, sa četiri potpuno opremljena kupatila.

Vila 68 Pines Tara

Moderna vila smeštena je u jednom od najlepših delova Nacionalnog parka Tara – u centru Kaluđerskih bara. Drveni ambijent ove vile pruža vam osećaj toplote i udobnosti, a ogroman prozor koji se prostire od prizemlja do krova, ostaće vam dugo u sećanju.

Kako se ova kućica nalazi na obodu šume, iz nje se pruža božanstven pogled na obronke Tare i okolnu netaknutu prirodu.

Koliba Vodice Zlatibor

Vikend naselje Vodice se nalazi na 10 km od turističkog centra Zlatibora. Drvene kolibe u ovom naselju smeštene su u predelu koji je magično ispresecan tokom planinske rečice, dok visoki beli borovi raštrkani po livadama i pašnjacima, uz zlatiborska stada ovaca koja se ovde napasaju, čine pejzaž Vodica impresivnim i neponovljivim.

Kada poželite predah od svakodnevnih obaveza u netaknutoj prirodi, budite sigurni da ćete ga ovde naći.

Šumska kuća Tara

U četinarskoj šumi, na samo pet minuta hoda od centra Tare, smeštena je zimska kućica koja će vam pružiti savršen osećaj udobnosti i topline.

U ovu kolibu zaljubićete se na prvi pogled, kako zbog prijatne atmosfere, tako i zbog pogleda od kog zastaje dah.

Ova kuća predviđena je za maksimum šest osoba, a poseduje dve spavaće sobe sa četiri kreveta i jednim kupatilom.

Volcano home Rudnik

Jedinstven smeštaj u Srbiji za sve zaljubljenike u lepote netaknute prirode i za sve one koji umeju da joj se dive i uživaju u njoj.

Ako volite da se budite pod vedrim nebom i da ležite ispod bezbroj zvezda, ovo je mesto za vas.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram