Najlepša kuća u Zemunu ima 400 kvadrata i definicija je elegancije i prozračnosti

Foto: Super Prostor

U ovoj prelepoj kući u Zemunu živi petočlana porodica kojoj je bila potrebna dinamična forma mesta za život. Krase je prostranost, dobra osvetljenost i moderan dizajn.

Ova kuća u Zemunu, koja je površine 400m2 i namenjena je petočlanoj porodici, sastoji se od nekoliko kubusa koji joj daju dinamičnu formu. Objekat je jednostavnih, čistih linija, dobro osvetljenog, prostranog enterijera, koji je povezan sa zadnjim dvorištem, piše Superprostor.

Foto: Super Prostor

U prizemlju se nalazi dnevna zona otvorenog plana, u kojoj preovlađuju drvo i svetli, topli tonovi. Na spratu su roditeljska i tri dečije spavaće sobe, dok je na povučenom spratu smeštena soba za odmor i hobije sa velikom krovnom terasom. Projekat je radio Avala Arhikon.

Foto: Super Prostor

Korišćeni su prirodno drvo (sibirski ariš) i dekorativni fasadni malter za obradu fasada, kamen za spoljašnja stepeništa i staze, dok je deking na terasama od prirodnog drveta. Odabir materijala koji zahtevaju održavanje, u skladu je sa idejom da se kako enterijeru tako i eksterijeru posveti kontinuirana pažnja, podstičući promenu uvreženih navika i odnosa prema mestu stanovanja.

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

Pri uređenju dvorišta, namera je bila da se sačuva što više postojećeg zelenila i da se arhitekturom ograda postigne privatnost korisnika prostora, ujedno vodeći računa da se kuća ‘ne uguši’ i da se očuva njena povezanost sa susednim objektima.

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

U dvorištu se kao detalj ističe česma specifičnog dizajna.

Foto: Super Prostor

*

Foto: Super Prostor

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram