Najbolje mesto u kući za jelku

Dom i dizajn 15. dec 202108:30
jelka
Foto: Jessica Lee Photography / ImageSource / Profimedia

Pošto ćete verovatno morati da razmestite pokoji komad nameštaja da biste pozicionirali novogodišnju jelku na savršeno mesto u dnevnoj sobi, dobro je znati korisne savete uz koje će se sve lepo uklopiti.

Male dnevne sobe

Pozicioniranje jelke u malim stanovima i dnevnim sobama može biti izazov. Dobro je u ovim slučajevima izabrati ugao. Tako jelka neće biti na putu, a biće vidljiva.

Kada odlučite gde ćete je staviti, izmerite koliko tačno mesta imate, uključujući i visinu do plafona. Metar uzmite sa sobom kad krenete u kupovinu. Kada pronađete drvo koje vam se sviđa, zamislite ga u sobi i izmerite. Osim toga, možete kupiti i malo drvo koje stane na stočić ili pak možete okititi bilo koju drugu biljku koju već imate u stanu.

Dobra mesta

Jelku postavite u sobu gde s porodicom provodite najviše vremena. Takođe je možete postaviti ispred prozora kako bi se videla spolja. To će pojačati praznični ugođaj. Takođe, obratite pažnju ima li u blizini utičnica u koju ćete uključiti lampice.

Loše pozicije

Izbegavajte mesta u sobi koje su blizu izvora toplote. Naime, to isušuje drvo i ono postaje rizik za požar. Osim toga, ako je blizu izvora toplote, brzo će jelci početi da opadaju iglice. Uz to, nikada jelkom nemojte zagraditi vrata – ako se dogodi neki hitan slučaj, važno je da imate prohodne izlaze. Takođe, nemojte da jelka bude na prolazima, tako ćete smanjiti šansu da vam ljudi i ljubimci ruše kuglice s nje.

Cilj

Cilj je da vam jelka uljepša dom i unese dašak praznične atmosfere. Ako je stavite na mesto gde će vam smetati, samo ćete se nervirati. Soba i sa novogdišnjom jelkom svejedno mora da ostane funkcionalna i prohodna, piše Family Handyman.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram