Mali trikovi koji će drastično promeniti dnevni boravak

Foto: Shutterstock

Prostorija u kojoj provodimo najviše vremena treba da izgleda baš po našoj meri - stoga je u dekorisanje dnevnog boravka uvek dobro uložiti dodatni napor. Postoje neke male promene koje će napraviti veliku razliku u centralnom delu vašeg doma.

Ako vam je dosadio izgled dnevnog boravka, pa iz dana u dan razmišljate šta bi tu moglo da se promeni, primenite male trikove koji imaju moć da transformišu prostor.

Nekoliko ideja za dekorisanje donosi Living.hr.

Dodajte malo boje

Mnogi se ne usude da eksperimentišu s bojama jer misle da će pogrešiti. Najčešće ostavljaju sve zidove belim, a nameštaj je neutralan, kao i ostali dekorativni elementi.

Ako boravite duže u ovako uređenom prostoru, on postaje dosadan i monoton. Zato možete da unesete malo živosti bojom koju volite da biste prostoru dali deo vaše ličnosti.

Biće dovoljno da okrečite samo zid iznad zone za sedenje u željenu boju. Odabranom bojom povežite i druge elemente u prostoru. Zavese, ukrasni jastučići, tepih… Neka se nadovezuju jedan na drugi i bojom i stilski. Ako su trepezarija i kuhinja povezane s dnevnim boravkom, pripazite da i njih, odabirom određenih detalja, koloritno povežete u celinu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ? ? ??????????? – ??? (@ah.innovations_)

Dodajte stilsku komodu

Možda je vaš dnevni boravak uređen moderno, minimalistički i postaje vam pomalo dosadan? Osvežite ga jednom posebnom stilskom komodom koja će uneti dozu glamura.

Da bi utisak bio još efektniji, iznad komode na zid okačite ogledalo s raskošnim okvirom. U ovu “priču” dodajte još i običnu staklenu vazu s cvećem. Iznenadićete se kakva će to biti promena koja neće ostaviti ravnodušnim ni vas ni vašu porodicu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Furniture 123 (@furniture123uk)

Promenite zavese

Osim što su zavese važan detalj kada je u pitanju koloritno povezivanje elemenata u prostoru, vrsta materijala, ali i sam stil zavesa uveliko utiče na sveukupni utisak boravka.

Stoga, ako ste se zasitili postojećih zavesa, promenite ih ili čak ostavite prozor bez zavesa, a sa strane zakačite samo predmete s efektnim dezenima koji će “podignuti” celu prostoriju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели VHC Brands (@vhc_brands)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram