Kreativne ideje da ukrasiš zidove – bez slika

dekoracija za zid
Foto: Shutterstock

Renovirate ili kupujte stan ili jednostavno želite da nešto malo promenite u svom domu, a nemate ideju šta bi bilo pravo osveženje? Tu su super predlozi za dekorisanje zidova, ali ne slikama, kao što je uobičajeno, već malo drugačijim detaljima.

Mozaik ogledala

Ogledala uvek osveže prostor u kom boravimo, a pritom lako ga učine i većim nego što jeste. Posebno zanimljiva su ogledala, recimo, šestougaonog oblika koja su sva iste veličine, a stoje jedno blizu drugog u željenoj formaciji. Daju 3D efekat i vrlo lepo se uklapaju u svaku prostoriju.

Naravno, uvek možete da nabavite i ona obična uramljena ogledala, ali u različitim dimenzijama i oblicima i da ih grupišete kako vam se dopada.

*

Pletene činije i korpice

Ako volite boho stil, pletene korpice, činijice i podmetači su idealna stvar za vas. Uz njih možete da divno ukrasite zidove u kući tako što ćete ih jednostavno okačiti – nekoliko manjih i nekoliko većih, u istoj boji ili u više različitih zemljanih nijansi.

Takođe, možete i da ih prefarbate sprejom u boju koju želite.

Viseće tegle i venčići

Neobičan detalj koji će svakako osvežiti vaš dom mogu da budu teglice sa cvećem koje ćete okačiti na neku motku ili lajsnu i privezati kanapom.

Takođe, venčići sa cvećem su pravo rešenje za romantične duše.

Njih možete da napravite i sami od obruča i veštačkog cveća.

Ramovi za cveće

Šestougane poličice za cveće poput ramova dobro će doći kao dekoracija za zid, posebno ako ne znate gde biste saksije sa cvećem.

Dobra stvar je što na njima možete da držite i puzavice i drugo cveće koje raste uvis.

Stikeri za zid

Najjednostavnije rešenje za uređenje zida po vašoj meri su nalepnice.

Ima ih u svim mogućim dezenima i najrazličitijih motiva, pa i onih 3D. Dobro će poslužiti i u dnevnoj sobi, i u kuhinji, ali i u dečjoj sobi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život