Kako se kvalitetno pripremiti za selidbu u kratkom roku

selidba
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Profimedia

Realizacija procesa selidbe sa jedne adresu na drugu, posebno u kratkom vremenskom roku, zahteva detaljno planiranje, organizaciju i raspored aktivnosti za sebe i sve članove porodice. Često i prijatelji imaju podeljene zadatke, kako bi se celokupna selidba realizovala brzo, efikasno i pouzdano, jer je pomoć i više nego potrebna.

Da bi preseljenje u ograničenom vremenu bilo efikasno realizovano, važno je pristupiti raspodeli bitnih i hitnih zadataka odmah, pre svega sledeće: odabrati potreban prevoz i zakazati satnicu, obezbediti osnovni materijal za pakovanje kao što su kartonske kutije, streč folije i trake, zatim pristupiti bacanju viška stvari i tek onda spakovati sve na način da bude spremno za otpremanje na novu adresu, bez obzira na udaljenost.

Streč folije za zavijanje lomljivih i svih drugih stvari prilikom selidbe

Upotreba različitih vrsta folija, među kojima su najtraženije one koje su namotane u rolnu određene širine i namenjene strečovanju ručnom metodom ii mašinskim putem, važan su deo materijala za pakovanje stvari. Kada je u pitanju streč folija, ona ima veliki broj prednosti koje se ogledaju pre svega u jednostavnom zamotavanju predmeta i prijanjanju za podlogu. Prilikom selidbe, upotreba folije za strečovanje pruža bezbedno, efikasno i efektivno rukovanje i pakovanje stvari, a istovremeno ne zahteva upotrebu lepka niti selotejp trake.

Streč folije otporne su na UV zrake, štite predmete od vlage, čestica prašine i drugih materija, kao i od mehaničkih oštećenja. Sjajno su rešenje za sve namirnice, jer pored lake selidbe na drugo mesto, produžava im rok trajanja uz očuvanje svežine, mirisa i ukusa. Streč folije su pravi izbor i prilikom otpremanje nekoliko kutija istovremeno, jer kvalitetno prijanjaju na površinu i stvaraju snažno pričvršćivanje, što olakšava kasniju manipulaciju do vozila, tokom transporta i prilikom isporuke.

Kartonske kutije za kvalitetno i bezbedno otpremanje predmeta

Prilikom selidbe na novu poslovnu ili privatnu adresu, kartonske kutije su veran saveznik za pakovanje svih stvari, bez obzira na stepen lomljivosti, dimenzije, gabarite i druge karakteristike. U pitanju je ambalaža koja pruža sjajnu zaštitu prilikom pakovanja, transporta i isporuke stvari, a zahvaljujući raznovrsnim dimenzijama i oblicima, slobodan prostor se može iskoristiti do najmanjeg milimetra. Kartonske kutije kreiraju se u velikom broju debljina, tako da budu vrlo trajno, otporno i izdržljivo pakovanje svakom predmetu prilikom selidbe. Prednosti kartona ogledaju se u maloj težini, pa u slučaju transporta po kilogramu ne uvećavaju troškove, već je izrazito isplativ za svaku relaciju.

Kutije se jednostavno otvaraju, popunjavaju i pripremaju za transport uz zatvaranje selotejp trakama, specijalnim lepkovima ili uz streč folije. Nabavka kvalitetnih materijala za pakovanje imperativ je uspešne selidbe, zbog čega su kartonske kutije osnovni resurs bez kojeg je nezamislivo efikasno otpremanje svih stvari. One se mogu pronaći za kratko vreme u lokalnim marketima, ili kupiti kod proizvođača po vrlo povoljnim cenama. Kutije su ekološki zasnovan proizvod, koji je vrlo praktičan i podložan recikliranju, koristan za selidbu i cenovno isplativ za kupovinu direktno od proizvođača.
Selidba je proces koji traje i bez obzira koliko je hitan, zahteva detaljno planiranje i organizaciju bez odlaganja. Najvažnije je da sve stvari budu spakovane na potpuno bezbedan način, bez mogućnosti za pojavu mehaničkih oštećenja, gubljenje ili krađu tokom prenošenja sa jedne na drugu adresu. Sve to, obezbeđuju kvalitetni i praktični materijali za pakovanje, kao što su streč folije i kartonske kutije različitih dimenzija i vrlo povoljnih cena na domaćem tržištu.

BONUS VIDEO: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram